Poliţia din Serbia şi Croaţia a reţinut 17 suspecţi de trafic cu migranţi spre Uniunea Europeană

Forţele de poliţie din Serbia şi Croaţia au reţinut, în cadrul unei operaţiuni comune, 17 persoane suspectate că au traficat zeci de migranţi spre Uniunea Europeană, a informat miercuri Ministerul de Interne de la Belgrad, transmite Reuters.

20 dec. 2017, 14:54
Poliţia din Serbia şi Croaţia a reţinut 17 suspecţi de trafic cu migranţi spre Uniunea Europeană

Serbia s-a aflat în centrul crizei migranţilor în 2015 şi 2016, când sute de mii de persoane, refugiate din cauza conflictelor şi sărăciei din ţări ale Orientului Mijlociu şi Asiei, au urmat ruta balcanică pentru a ajunge în Uniunea Europeană.

Ruta a fost practic închisă anul trecut, dar un număr constant de migranţi, sosiţi mai ales din Turcia via Bulgaria, au continuat să sosească, majoritatea cu ajutorul traficanţilor, potrivit Agerpres.

Potrivit Ministerului de Interne, din grupul celor 13 traficanţi reţinuţi în Serbia – la Belgrad şi în patru oraşe din nordul ţării – fac parte 12 sârbi şi un afgan. Alţi patru suspecţi au fost arestaţi de poliţia croată.

Citeşte şi Cinci membri ai unei grupări de traficanţi de migranţi, reţinuţi pentru 24 de ore

Autorităţile ‘suspectează că această grupare infracţională a facilitat traversarea ilegală a frontierei şi tranzitul (…) unui total de 82 de migranţi din Afganistan, Iran şi Irak, de la care au perceput 1.500 de euro per persoană’, menţionează comunicatul, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor oficiale, aproape 4.500 de migranţi sunt blocaţi în Serbia în tabere administrate de guvern. Activişti pentru drepturile omului afirmă însă că alţi sute de migranţi sunt dispersaţi în capitala Belgrad şi în localităţi de la graniţa cu Croaţia.