Misterul degetului uman din pachetul cu carne tocată de la Bârlad a fost elucidat

Răsturnare incredibilă de situatie, în cazul anchetei care trebuie să stabilească în ce mod a ajuns într-un pachet de carne tocată un deget uman, la Bârlad. 

27 aug. 2015, 09:43
Misterul degetului uman din pachetul cu carne tocată de la Bârlad a fost elucidat

Surse din cadrul anchetei sustin, pentru Vremea Nouă, că degetul cu pricina ar apartine unei gospodine din oras, care ar fi fost victima unui accident casnic, cu una sau două zile înainte de reclamarea efectivă a pachetului cu carne tocată care, se spunea, contine un fragment dintr-un deget uman.

O femeie din Bârlad toca acasă niste carne, la o masină electrică de tocat, când, din neatentie, si-a prins degetul în masină. Aparatul i-a tăiat bucata de deget, iar femeia a fost dusă la spital.

Din neatentie sau cu intentie – urmează să se stabilească în zilele următoare! – bucata de deget a ajuns cu tot cu carnea tocată la o pubelă din oras, de unde a fost găsită de către familia Epure, cea care a reclamat că în pachetul de carne primit de la primărie ar fi o bucată dintr-un deget uman. Se anuntă mai multe dosare penale în acest caz care a tinut pe jar toată România.

Descoperire şocantă: Degetul unui om, găsit într-o pungă cu carne tocată VIDEO

Scandal urias în Bârlad, după ce anchetatorii au pus cap la cap o serie de informatii primite de la mai multe institutii, inclusiv de la spitalul municipal de urgentă.

Se pare că, înainte de izbucnirea scandalului cu degetul uman găsit într-un pachet cu carne tocată, o gospodină din oras si-ar fi tăiat un deget, într-un accident casnic, fiind adusă în mare grabă la spital. Femeia lucra la o masină de tocat electrică si, din neatentie, un deget i-a ajuns în partea tăietoare, fiindu-i retezat de masinărie.

Bucata de deget a ajuns în carnea tocată, într-un lighean. Speriate, rudele femeii s-au grăbit s-o ducă la spitalul municipal de urgentă, pentru primul ajutor. Nu se stie în ce conditii, pachetul cu carne tocată, cu bucata de deget cu tot, a fost aruncat la un tomberon din oras de rudele femeii accidentate.

Întâmplarea face, spun surse din cadrul anchetei, ca familia Epure, care este cunoscută că umblă prin tomberoane, să fi găsit acel pachet cu carne tocată, cu bucata de deget, astfel că le-a încoltit în minte ideea santajului la firma Safir.

Cum primăria tocmai le dăduseră pachete cu carne tocată pentru week-end, rromii s-au gândit că vor face un ban usor, dacă vor spune că au găsit o bucată de deget uman în pachetele cu carne tocată de la Safir SRL, asa că au inventat toată povestea, convinsi fiind că nu vor fi prinsi.

Nici acum cei din familia Epure nu vor să recunoască faptul că au făcut o înscenare de prost gust, care a pus pe jar o tară întreagă, si sustin în continuare varianta initială. Există varianta, tot mai probabilă, că după ce au găsit acel pachet cu carne tocată în tomberon, cu tot cu deget, cei din familia Epure s-au gândit că pot scoate niste bani dacă aruncă pe piată o poveste cu resturi umane în carnea tocată.

Credeau că patronii de la firma Safir se vor repezi cu sacii de bani peste ei, pentru a le cumpăra tăcerea, lucru care nu s-a întâmplat. Oficialii companiei au spus, încă din prima clipă, că asteaptă în liniste rezultatul anchetei, pentru că nu este posibil ca acel fragment să fi ajuns în pachetele cu carne tocată în timpul procesului de productie, sub nicio formă.

Potrivit unor surse, este foarte posibil ca, la final, cei care au pus la cale această tărăsenie să se aleagă cu dosare penale pentru că au încercat să inducă în eroare organele de politie, aruncând pe piată o poveste inventată.

Se asteaptă rezultatele ADN: anchetatorii cer urgentarea primirii rezultatelor!

Între timp, organele de anchetă asteaptă si rezultatele probei ADN trimisă la Bucuresti, acolo unde o verificare durează câteva luni bune. Pentru că doresc să finalizeze dosarul cât mai repede si să clarifice dacă bucata de deget apartine unei femei din oras, anchetatorii vor să găsească o modalitate la centru, pentru a primi cât mai repede rezultatele.