Poliţist italian, desfigurat în bătaie de doi români. Aceştia l-au tăiat pe faţă cu un ciob de sticlă

Un inspector de poliție a fost bătut până la inconștiență de doi români beți, în centrul localităţii Montecatini, . Polițistul, care era în acel moment în civil, este Paolo Pieri, vice-coordonator al Brigăzii Mobile de la comisariatul din Montecatini.

21 mart. 2018, 09:05
Poliţist italian, desfigurat în bătaie de doi români. Aceştia l-au tăiat pe faţă cu un ciob de sticlă

Paolo Pieri i-a luat apărarea unei vânzătoare hărțuită de cei doi români. A fost lovit cu o sticlă de vin în plină față, lovitură atât de violentă încât sticla s-a făcut bucăți, spărgându-i doi dinți și pometul. Apoi, căzut la pământ, leșinat, a fost tăiat pe față cu un ciob din sticla spartă, adânc până la os, așa încât va avea o cicatrice permanentă, potrivit gazetaromaneasca.com.

După ce italianul a căzut la pământ, cei doi români l-au călcat în picioare, lovindu-l cu pumnii și picioarele de zeci de ori, la cap și la corp. Vina polițistului: încerca să-i convingă să renunțe pe cei doi, care molestau trecători și vânzătoare pe cea mai importantă arteră comercială a orașului.

Cei doi bătăuși au fost la scurt timp arestați de colegii polițistului bătut. Gheorghe Spataru, 31 de ani, a fost dus în închisoare la Pistoia, în timp ce complicele său, 18 ani neîmpliniți, este într-un centru pentru minori. Pentru ambii, acuzația este de vătămare corporală foarte gravă, în concurs. Arestat un al treilea român, Mihăiță Bigu, 32 ani, acuzat de ultraj și favorizarea infractorului: a încercat să-i împiedice pe polițiști să îl captureze pe Spataru, care se refugiase acasă la el.

Unul dintre agresori, Spataru, are antecedente: în mai 2015 a fost arestat la sfârșitul unei investigații, fiindu-i atribuite 11 furturi, în baruri, școli, hoteluri şi benzinării.