Poliţistă atacată cu securea de romii care făceau grătar în mijlocul străzii

O tânără poliţistă din Galaţi a fost atacată şi rănită cu securea. Împreună cu colegii săi, agenta încerca să disperseze mai mulţi romi care făceau grătar în mijlocul străzii.

11 aug. 2015, 05:09
Poliţistă atacată cu securea de romii care făceau grătar în mijlocul străzii

Incident deosebit de grav în Galaţi. Membrii unei patrule mobile mixte care fusese dirijată prin dispecerat pentru a evacua de pe domeniul public un grup de rromi care făceau focul în plină stradă s-au pomenit atacaţi de respectivii indivizi, potrivit comisarul.ro.

La faţa locului, au fost identificate mai multe persoane aflate în stare de ebrietate, care la vederea poliţiştilor au devenit recalcitrante, adresând injurii şi cuvinte jignitoare, ba chiar trecând la ameninţări.

„A fost necesară intervenţia altor echipaje pentru a linişti lucrurile. În zonă s-a deplasat un echipaj mobil care l-a imobilizat pe numitul Florin O., în vârstă de 52 ani, domiciliat în apropiere de locul incidentului, după ce acesta a încercat să arunce cu o tavă metalică plină cu jar către poliţişti”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei locale Galaţi.

După imobilizarea agresorului, fiul acestuia, Robert O., de 23 ani, a luat din curtea imobilului o secure, pe care a aruncat-o înspre echipajele de poliţie, lovind un poliţistă locală în zona mâinii stângi şi a pieptului. Rănile provocate au fost destul de grave, fiind  necesară intervenţia unui echipaj SMURD. Poliţista a fost transportată la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, în vederea acordării de  îngrijiri medicale.

„Persoanele în cauză au fost reţinute şi duse la sediul Secţiei 2 Poliţia Naţională, unde au fost întocmite actele procedurale pentru infracţiunea de ultraj”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

CITEŞTE ŞI: Caz scandalos în Constanţa. Familia unui poliţist este terorizată de un clan de interlopi