Ponta: Aparatul birocratic din ministere lucrează foarte prost şi neprofesionist

Premierul Victor Ponta a afirmat, la România TV, că incidente precum cel legat de proiectul de ordonanţă privind disponibilizările din companiile de stat au apărut ca urmare a faptului că o parte din funcţionarii din ministere îşi fac prost treaba. Ponta spune că nu este o situaţie specifică doar Ministerului Economiei.

28 feb. 2013, 19:14
Ponta: Aparatul birocratic din ministere lucrează foarte prost şi neprofesionist

„Le reproşez tututror miniştrilor că suntem după două luni de la preluarea mandatului, iar unii din mai 2012 şi încă suntem sclavi ai unui aparat birocratic din ministere ce lucrează foarte prost şi neprofesionist”, a declarat Victor Ponta precizând că în lipsa reformării modului de lucru din ministere incidente precum ordonanţa ar mai putea apărea.

Ponta a spus că unii funcţionari evită să-şi asume responsabilităţi şi încearcă să blocheze schimbări în modul de funcţionare al ministerelor. „Este un fenomen cu care ne-am confruntat toate guvernele. Nu doar la Economie, ne luptăm cu o mulţime de probleme, cu funcţionari de pe vremea unor alte guverne, de acum 10-20 de ani, oameni care gândesc că ‘Cine nu munceşte, nu greşeşte’ „, a spus Ponta. 

Premierul Victor Ponta i-a cerut, joi, ministrului Economiei să retragă proiectul privind protecţia socială a angajaţilor care urmează să fie disponibilizaţi şi să identifice persoanele care au avansat un asemenea document fără aprobarea Guvernului. În urma somaţiei şefului Executivului, proiectul a fost retras de pe site-ul Ministerului Economiei.

Într-un comunicat transmis, joi dimineaţa, în legătură cu informaţiile privind „un aşa-zis program de disponibilizări în 16 companii de stat din energie”, Guvernul a transmis că documentul nu a fost discutat şi nici aprobat de Executiv.

„Guvernul României nu a discutat şi nu a aprobat un astfel de proiect. Aşa cum a declarat Primul-ministru Victor Ponta ieri, singurul proiect susţinut de Guvern este unul referitor la prelungirea unor termene prevăzute în OUG 116/21.12.2006. Proiectul afişat pe site-ul Ministerului Economiei nu a fost prezentat Guvernului României şi nu este susţinut de acesta.  Primul-ministru i-a cerut Ministrului Economiei, Varujan Vosganian, să retragă acest proiect de pe site-ul Ministerului şi să clarifice acest subiect, precum şi să identifice persoanele care au avansat un asemenea document fără aprobarea Guvernului”, se arată în comunicatul Guvernului.