Ponta, despre atitudinea PNL în cazul Năstase: Noi avem mai mult curaj, pe Fenechiu l-am apărat eu

Premierul Victor Ponta a comentat atitudinea prudentă a liberalilor faţă de noua condamnare a lui Adrian Năstase prin faptul că social-democraţii au "mai mult curaj" şi a argumentat prin cazul fostului ministru Relu Fenechiu, spunând că mai mult l-a apărat el decât colegii acestuia.

06 ian. 2014, 20:40
Ponta, despre atitudinea PNL în cazul Năstase: Noi avem mai mult curaj, pe Fenechiu l-am apărat eu

Întrebat la România TV cum apreciază atitudinea liberalilor faţă de noua condamnare a lui Adrian Năstase, care s-au arătat mult mai prudenţi în declaraţii decât social-democraţii, Ponta a răspuns: „Noi avem mai mult curaj decât ei. Şi când a fost vorba de Relu Fenechiu (fost ministru liberal al Transporturilor, condamnat în primă instanţă la cinci ani de închisoare-n.r.) mai mult l-am apărat eu decât l-au apărat colegii lui”.

El a adăugat că acest lucru face parte „dintr-o anumită cultură organizaţională”.

Deputatul PNL Alina Gorghiu susţine că întreaga clasă politică ar trebui „să înveţe ceva din condamnarea fostului premier” şi să nu folosească ideea unui proces politic în explicarea deciziei în cazul acestuia.

Fostul premier a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită, iar soţia sa, Dana, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Zambaccian.