Ponta face o paralelă între dosarul său şi denunţul lui Ghiţă: Domnule Iohannis, dosarul meu e tot din cauza campaniei?

Victor Ponta comentează afirmaţia lui Klaus Iohannis, legată de faptul că autodenunţul lui Sebastian Ghiţă despre falsificarea raportului privind teza de doctorat a lui Kovesi ar avea drept cauză campania electorală, întrebându-l pe preşedinte dacă nu cumva şi dosarul său legat de vizita lui Tony Blair în România nu ar fi cauzat tot de campania electorală pentru alegerile parlamentare.

28 sept. 2016, 05:27
Ponta face o paralelă între dosarul său şi denunţul lui Ghiţă: Domnule Iohannis, dosarul meu e tot din cauza campaniei?

Victor Ponta a scris pe Facebook un comentariu despre afirmaţia lui Iohannis că autodenunţul lui Ghiţă i se pare „ciudat” iar, întrebat de ce a fost făcut în acest moment, Iohannis a răspuns: „Din cauza campaniei electorale”.

În replică, fostul premier i-a adresat o serie de întrebări preşedintelui. „Credeţi că noul dosar deschis contra mea pentru vizita în România a premierului Tony Blair (tot în 2012) se întâmplă din cauza campaniei electorale?!?”, a scris Victor Ponta.

El susţine că situaţia sa, a lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu ar fi în contrast cu cea a celor doi copreşedinţi ai PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, care ar fi chemaţi la DNA doar în calitate de martori, deşi planează asupra lor suspiciuni grave de corupţie.

„Credeti că situaţia descrisă deja de atâţia oameni implicati – şi anume aceea că în fiecare zi sunt chemaţi oameni de către procurori şi solicitaţi să facă denunţuri contra lui Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu sau Victor Ponta (având chiar oferta de a avea identitatea protejată şi imunitate faţă de propriile fapte) este «din cauza campaniei electorale»?”, mai întreabă Ponta.

„Sigur, nu îmi fac iluzii că o să vă sinchisiţi să ne răspundeţi! Dar poate o să primiţi dumneavoastră un răspuns de la cetăţenii României pe data de 11 decembrie!”, a încheiat Ponta.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, în 2012, pe când făcea parte dintr-o Comisie a Consiliului Naţional de Etică, a falsificat un raport care arăta că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

„Eu şi alţi demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date şi informaţii pe care vreau să le aduc la cunoştinţă procurorilor de la Parchetul General. Am făcut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruţa Kovesi pentru că, în acel moment, cu toţii credeam că face bine României”, a spus Sebastian Ghiţă.

Deputatul a mai susţinut că actualul procuror şef al DNA a ştiut, la vremea respectivă, de falsificarea raportului privind teza sa de doctorat.