Ponta i-a cerut ministrului Sănătăţii să îndrepte eventualele probleme de la CNAS privind cardul de sănătate

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să îndrepte eventualele probleme de la Casa de Asigurări Naţionale de Sănătate (CNAS) legate de cardurile de sănătate.

RomaniaTV.net
06 mai 2015, 11:08
Ponta i-a cerut ministrului Sănătăţii să îndrepte eventualele probleme de la CNAS privind cardul de sănătate

„Avem nevoie de cardul de sănătate şi de combaterea risipei şi fraudei din sănătate. Domnul ministru, nu ştiu, sunt probleme la Casă, le îndreptaţi!”, a cerut premierul Ponta, în şedinţa de guvern, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

„Sunt convins că trebuie îmbunătăţit sistemul, dar, în acelaşi timp, e cea mai importantă schimbare pe care o facem în sănătate”, a mai spus Ponta.

Citeşte şi: Sute de botoşăneni s-au dus să scoată bani de pe cardurile de sănătate

De la 1 mai 2015, cardul naţional de sănătate devine unicul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale.

Citeşte şi: CARDUL de SĂNĂTATE, OBLIGATORIU de la 1 mai. Când se foloseşte, ce faci dacă l-ai pierdut sau ai uitat PIN-ul

În ultimele zile s-a creat un adevărat haos în sistemul de sănătate. Cum de la 1 mai cardul de sănătate devine obligatori pentru a beneficia de servicii medicale decontate de stat, mulţi oameni s-au înghesuit la casele de sănătate pentru a-şi ridica cardurile. 

Problemele nu au lipsit nici în policlinici, la medicii de familie. Fie medicii nu au înţeles cum poate fi utilizat cardul de sănătate, fie au reclamant faptul că sistemul se blochează frecvent, apar erori, iar validarea cardului este greoaie.