Ponta: Lucrările la tronsonul de autostradă Comarnic – Braşov încep în aprilie

Victor Ponta a declarat joi, la finalul întâlnirii cu câştigătorul licitaţiei pentru construirea tronsonului de autostradă Comarnic - Braşov, că lucrările pentru construcţia autostrăzii vor începe la finalul lunii aprilie.

16 ian. 2014, 09:30
Ponta: Lucrările la tronsonul de autostradă Comarnic – Braşov încep în aprilie

Primul-ministru a precizat că tronsonul de autostradă va avea 53 de kilometri, iar costurile estimate se vor ridica la valoarea de 1,8 miliarde de euro, respectiv 28 de milioane de euro pe kilometru. De asemenea, Ponta a mai spus că speră ca semnarea contractului să aibă loc până în 20 aprile 2014, iar lucrările să demareze până la finalul lunii aprilie .

„Practic, partea de proceduri de selectare a consorţiului s-a finalizat. Câştigător este consorţiul Vistrada. În acest moment se derulează negocieri pentru finanţarea proiectului cu băncile comerciale. În mod normal, până pe 20 aprilie trebuie să putem să semnăm, practic, contractul şi să inaugurăm organizarea de şantier atât dinspre Comarnic, cât şi dinspre Cristian. Autostrada va avea 53 de kilometri plus şapte kilometri de drumuri de legătură în aşa fel încât să se lege de Centura municipului Braşov”, a declarat Ponta.

Primul ministru a menţionat, totodată, că tariful de utilizare a autostrăzii va fi stabilit de statul român, acesta fiind estimat la 5,7 euro plus TVA pe fiecare kilometru.

Statul estimează că va plăti constructorilor până la 1 miliard de euro pentru întreţinerea autostrăzii Comarnic – Braşov pe perioada de 26 de ani a contractului de concesiune, din banii încasaţi prin taxarea şoferilor, suma fiind separată de costul de construcţie şi proiectare.

VEZI ŞI Construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov, finanţată de cea mai mare bancă din Germania

Premierul Victor Ponta a discuta joi la Guvern cu câştigătorul licitaţiei pentru construirea tronsonului de autostradă Comarnic – Braşov.

Primul-ministru a anunţat întâlnirea, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

„Mâine (n.r. joi), împreună cu domnul Şova, o spun pentru toţi cei care, nu ca miniştri, ci ca oameni, ca bucureşteni, vă gândiţi la coşmarul de pe DN1, avem întâlnirea cu câştigătorii procedurii privind Comarnic – Braşov şi sper ca în aprilie să ne urcăm pe excavator sau pe buldozer, pe ce o fi, domnul Şova, numai să îi dăm drumul odată. E important să finalizăm şi acest proiect”, a spus Ponta.