Ponta: Nu există o decizie CSAT privind participarea României la coaliţia contra Statului Islamic

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) nu a luat, în şedinţa de marţi, o decizie în privinţa participării la coaliţia împotriva grupării Statul Islamic, dar România va trebui să-şi îndeplinească obligaţiile pe care le are faţă de partenerii internaţionali, a afirmat premierul Victor Ponta.

RomaniaTV.net
30 sept. 2014, 20:15
Ponta: Nu există o decizie CSAT privind participarea României la coaliţia contra Statului Islamic

„Nu există o decizie, dar asta e părerea mea şi (…) eu cred că este în interesul României să ne dovedim o ţară serioasă şi o ţară care îşi îndeplineşte obligaţiile de partener şi atunci când e în interesul nostru şi atunci când este în interesul altcuiva”, a declarat prim-ministrul, la Digi TV.

În opinia sa, România nu se va implica din punct de vedere militar în acţiunile coaliţiei internaţionale, dar ar putea acorda sprijin logistic şi umanitar.

„Eu cred că România trebuie să dea, în primul rând, un semnal foarte clar de solidaritate cu partenerii noştri internaţionali. Să spunem, da, facem parte din această alianţă a lumii civilizate, până la urmă. În ce formă facem parte, sigur, nu s-a pus problema şi nici nu s-a cerut să trimitem noi trupe sau avioane, că nici nu prea avem, până vin aparatele F16 cumpărate anul trecut. Dar există alte forme de sprijin umanitar, de sprijin logistic, pe care le putem oferi”, a precizat Victor Ponta.