Postolachi a devenit oficial cetăţean român. Jucătorul lui PSG va putea fi convocat la echipa naţională

Fotbalistul echipei PSG Virgiliu Postolachi, născut în Republica Moldova, a devenit, începând de marţi, cetăţean român, a anunţat ambasada României la Paris.

25 sept. 2018, 18:38
Postolachi a devenit oficial cetăţean român. Jucătorul lui PSG va putea fi convocat la echipa naţională

Virgiliu Postolachi, unul din cei mai promiţători tineri fotbalişti ai campioanei Franţei, Paris Saint-Germain, este de astăzi cetăţean român. Ambasadorul Luca Niculescu i-a înmânat certificatul de cetăţenie română în cadrul unei ceremonii emoţionante„, se arată pe pagina de Facebook a ambasadei.

A depus jurământul şi apoi a fost intonat imnul României. De astăzi, Virgiliu Postolachi, unul dintre cei mai buni tineri fotbalişti de la Paris Saint-Germain, este cetăţean român„, a scris ambasadorul Luca Niculescu, pe aceeaşi reţea de socializare.

Postolachi, în vârstă de 18 ani, are naţionalitate moldoveană şi franceză. El a marcat, la 31 iulie, golul prin care formaţia Paris Saint-Germain a învins, cu scorul de 3-2, echipa Atletico Madrid, într-un amical din cadrul International Champions Cup, disputat la Kallang.

Federaţia Română de Fotbal a dorit ca Postolachi să obţină cetăţenia pentru a fi convocat la echipele naţionale ale României.