POVESTE ADEVĂRATĂ. „S-a măritat cu mine, dar se gândea tot la prima ei dragoste…”

Când am reușit s-o conving pe Dina să nu mai sufere după fostul iubit, am fost în al nouălea cer, știam că dragostea mea o va face sâ-l uite. Și așa a fost. Cel putin așa am crezut eu… Din nefericire, mi-am dat seama mult prea târziu că Dina nu o renunțat niciodată la marea ei iubire, pentru core și-o sacrificat și soțul, dor și copilul. 
Iulian Tudor
31 iul. 2016, 05:03
POVESTE ADEVĂRATĂ.

Nu cred că se împlinise un an de când o cunoscusem pe Dina și deja mă decisesem să o cer de soție, scrie libertatea.ro. Eram îndrăgostit lulea de ea și, în plus, pentru că afacerile îmi mergeau bine, voiam să mă așez la casa mea. Când am cunoscut-o, era singură și încă suferea după un tip de care se despărțise în urmă cu opt luni, acesta părăsind-o brusc, ca să scape de însurătoare. Se gândea mult la el, refuza să ne plimbăm prin locuri care îi trezeau amintiri despre vechea relație, dar eu nu disperam.

Citeşte şi Soţul a părăsit-o după ce a slăbit 32 de kilograme şi s-a făcut bombă sexy. Cum arată acum femeia FOTO

Dina era o fată de familie bună, părinții ei fiind amândoi profesori. Sora Dinei era mai mare, era măritată, avea doi copii, și eu aduceam des vorba despre ea, vrând să-i dau de înțeles iubitei mele că ne-ar sta bine și nouă ca familiști. între timp, o încurajasem să învețe pentru științe economice, facultate pe care o absolvisem și eu, promițându-i că, după licență, o voi lăsa să se implice în afacerile mele.

Îmi mersese bine, din punctul ăsta de vedere. îmi deschisesem întâi un magazin de piese auto și pe urmă, după vreo doi ani, încă un magazin numai cu anvelope. De bani nu duceam lipsă. îi spuneam Dinei, care pe atunci era secretară la o firmă:

— Vei fi regina mea! îți promit că, lângă mine, viața ta va fi un vis frumos și toate dorințele îți vor fi împlinite!

Nu s-a lăsat impresionată de confortul în care trăiam și nici nu s-a pierdut în exclamații entuziaste, precum fetele de dinaintea ei, care puseseră ochii pe banii mei și pe care tocmai de aceea le părăsisem. Părea mai interesată de pisica mea persană, care stătea mult timp singură acasă, mai ales de câte ori plecam să discut cu furnizorii de produse.

Într-o asemenea deplasare am luat-o și pe Dina cu mine, chiar de primul 1 martie pe care îl petreceam împreună. Am stat patru zile la Roma, unde îmi propusesem să o cer în căsătorie. îmi aduc aminte de fiecare zâmbet al ei din ziua aceea, de fiecare gest. Eram într-un restaurant, într-un separeu, și, întinzându-i un superb inel cu diamant, i-am spus:

— Dina, fii soția mea și te voi iubi mai mult decât pe mine însumi! Nimic nu are sens fără dragoste, și tu mă poți face fericit.

— Mă uimești pe zi ce trece, mi-a răspuns ea. Sentimentele tale sunt ca o avalanșă de care nu pot fugi… Mai bine le accept!

Au urmat apoi câteva luni de zile pline de tandrețe. Munca mea nu mai era pe primul plan și pregăteam nunta pentru august. Pot spune că am petrecut mai multe luni de miere, toată vara am fost împreună în locuri minunate, iar după căsătorie am plecat în Turcia. Pe urmă, soția mea a început o facultate particulară, contabilitate, căci nu reușise să intre la stat. De atunci, în timpul ei liber, o lăsam să-și facă de lucru prin preajma contabilei mele șefe. Așa voia ea, chipurile ca să fie bine pregătită, gata să se implice în orice, după absolvire.

Citeşte şi Curiozităţi despre cupluri şi căsătorie, descoperite în studii

După un an și jumătate de la căsătorie, când eu mă apropiam de 30 de ani, iar ea împlinise 27, Dina a rămas însărcinată și am rugat-o să se mai liniștească, să termine cu atâta alergătură și oboseală.

S-a conformat, deși era nemulțumită. Câteva luni mai târziu, se plângea tot timpul că viața ei este altfel decât și-o imaginase, că se plictisește îngrozitor. Eu, încercând să mențin armo-nia în cămin, mi-am făcut mai mult timp să stau cu ea, mai ales că în ultimele două luni de sarcină a fost nevoită să stea mai mult întinsă în pat.

Când s-a născut Alex, băiatul nostru, viața mea a căpătat un nou sens. Eram cel

mai fericit tată din lume, parcă toate eforturile mele de până atunci erau răsplătite. Fără să zic nimic, luasem încă o decizie pentru ca familia mea să trăiască în confort: împreună cu un prieten bun, Costin, cumpărasem un teren la Cheia, ca să ne ridicăm o cabană cu două etaje, unde să ne petrecem vacanțele. Dinei nu-i spusesem nimic de asta, căci voiam să-i fac o surpriză. Am fost destul de necăjit când Dina mi-a spus – Alex nici nu împlinise un an – că vrea să angajeze o bonă pentru micuț.

— Vreau să mă duc zilnic la facultate, nu doar când poți sta tu cu Alex! în plus, simt nevoia să ies, să mă văd cu colegii mei și să fac ceva util! Chiar m-am gândit să încerc și eu să aduc bani în casă…

— Dar avem suficienți bani, nu te înțeleg… Uite, dacă ții neapărat, poți să lucrezi două-trei ore pe zi la firma mea.

— Nu, vreau să fac ceva fără tine! Dacă aș veni la firma ta, m-aș simți favorizată. știi, ca și cum mi-ai da bani pe degeaba…

— Dar copilul are nevoie de tine, în plus ești și la facultate…

— Nu vreau să mai aștept, mă sufoc, mă simt controlată de câte ori cheltuiesc un ban! Pot fi și eu de folos dacă mă ajuți…

— și ce altceva ai vrea să faci?

Am aflat imediat ce voia de la mine: să-i cumpăr o mașină numai a ei, să-i închiriez un spațiu unde să-și facă un birou, pentru că voia să deschidă o agenție imobiliară.

Nu am reușit să-i schimb planurile, oricât am încercat, în plus, ea i-a pus pe toți prietenii noștri comuni să mă convingă că investițiile imobiliare sunt cele mai sigure. Doar părinții mei erau de partea mea. Mama mi-a spus odată:

— Multe femei ar vrea să aibă ce are deja soția ta, dar se pare că ea nu-și dorește tot ce îi oferi tu…

Nu mai aveam liniște în casă și, până la urmă, am cedat, lăsându-mi o vreme afacerile personale pe mâna directorului comercial, pentru a mă ocupa de agenția Dinei. I-am cumpărat un apartament drept sediu, i l-am mobilat cu toate cele necesare, am plasat chiar sume importante de bani în câteva locuințe, i-am angajat secretară și agenți imobiliari, precum și un jurist bun, o cunoștință de-a mea; el urma să perfecteze toate contractele și să mă țină la curent cu tranzacțiile, pentru că Dina era mândră și secretoasă. Mă aducea în pragul disperării cu insistența ei de a o lăsa să se descurce singură, deși nu avea experiență.

Ne vedeam tot mai rar peste zi. Eu ajunsesem să stau mai mult timp cu Alex decât ea, mama lui! îi tot ziceam:

— Ar fi timpul să mai avem un copil… Suntem destul de bine situați ca să avem o familie mai mare. Pentru ce atâția bani, dacă nu vom avea cui să-i împărțim?!

— Nu fi egoist, abia am început să mă ridic și vrei să mă aduci înapoi la cratițe! îmi răspundea ea.

Nici de cabana de la Cheia nu a fost impresionată. Când a venit și momentul acela mult așteptat, eu și Costin ne-am invi-tat, chipurile, nevestele la o petrecere între oameni de afaceri și le-am dus acolo. Le-am spus doar în ultimul moment că acea cochetă căsuță ne aparține: fiecare familie avea etajul ei!

Cu toate astea, în timp ce soția lui Costin i-a sărit de gât acestuia, Dina a rămas aproape impasibilă. Fără să vreau, mi-am amintit ce spusese mama, că poate soția mea nu are nevoie de ceea ce mă străduiesc eu să-i ofer, că preferă să trăiască într-o lume paralelă cu a mea. Totuși, mă simțeam împăcat, fiul nostru urma să aibă un loc unde să-și petreacă vacanțele. și Alex chiar a mai atenuat puțin pornirile independente ale mamei lui, pentru că îi plăcea la Cheia și de dragul lui am petrecut mai multe sfârșituri de săptămână acolo.

Între timp, mi s-a oferit posibilitatea să deschid o reprezentanță pentru autoturisme noi, aduse din Germania, și am plecat pentru trei săptămâni la Berlin, să discut cu viitorii mei parteneri.

La întoarcere, am aflat cu stupoare că Dina își vânduse mașina nouă și scumpă și cheltuise o sumă enormă pentru a achiziționa două case cu teren, care nici măcar nu aveau căutare în viitorul apropiat, fiind într-o zonă greu accesibilă, departe de oraș.

I-am zis că s-a terminat: ori stă acasă și găsim om de încredere pentru firma pe care de altfel eu nici nu o doream, ori se mută cu totul la firma ei! Nu mai voiam să-i permit să-și facă de cap și să-și bată joc de munca mea. Nu a protestat deloc. Curând, am aflat și de ce: contabila mea mi-a spus că Dina se atinsese și de contul meu! și acum, tăcea cuminte, când eu mă răsteam la ea:

— Habar n-ai cât am muncit eu ani de zile pentru ca să avem azi ce avem! Acum, tu îmi arunci banii pe fereastră!

Era ceva necurat la mijloc, prea acționa fără logică și pe ascuns, așa că l-am des-cusut pe juristul pe care eu îl alesesem. De la el am aflat că, din când în când, pe la firmă apărea un tip cu care soția mea stătea de vorbă mult timp, cerând să nu fie deranjată nici la telefon.

După o astfel de discuție cu el, Dina își vânduse mașina… Probabil, tipul o prostise să investească în case și terenuri părăsite. A doua zi, am împrumutat o mașină și am început să o urmăresc pe Dina, să văd cu cine se întâlnește. După câteva zile, am sur-prins-o intrând într-un restaurant în fața căruia era parcată chiar fosta ei mașină!

Niciodată nu am amânat problemele cruciale, așa că am intrat să dezleg pe loc misterul. Dina s-a fâstâcit de tot când m-a văzut, dar eu m-am așezat calm lângă ea și am rugat-o să mi-l prezinte pe domnul cu care era. Nici el nu era în apele lui, dar s-a prezentat. îl chema Mihai Toader și mi-a spus că o cunoaște pe Dina din adolescență.

Era chiar tipul după care ea plânsese înainte de a ne căsători… știam cum îl cheamă, doar îi pomenise numele de atâtea ori! El era cu siguranță… Am trecut la atac fără să mai stau pe gânduri:

— Tu ești tipul care a părăsit-o? Credeam că ai dispărut cu totul din viața ei și te-ai căpătuit prin alt oraș. N-ai aflat că Dina are familie? și de ce conduci mașina ei?

Dina s-a ridicat și mi-a cerut să plecăm, că vom discuta acasă. Am fost de acord, nu voiam să mă fac de rușine în local. în mașină, tot ea a făcut pe supărata, iar acasă, după ce am rugat-o pe bonă să scoată copilul în parc, am ascultat cu nervii încordați explicațiile soției mele:

— Mihai a venit la firmă să cumpere un apartament și așa ne-am reîntâlnit… A fost prima mea dragoste, și asta nu se uită!

— Ba se uită, când alegi să-ți întemeiezi o familie alături de cineva! Te-ai măritat cu mine, dar gândul tot la el îți era!

Tremura. Cu un gest repezit, și-a scos eșarfa și atunci am observat că avea pe gât o urmă pe care nu eu i-o făcusem… Am tras-o spre oglindă, să se privească cum arată. A început să plângă și mie îmi era de acum foarte clar pe unde și cu cine umbla…

I-am cerut să-mi spună chiar ea totul, ca să mă scutească de investigații. și mi-a zis, privindu-mă cu înverșunare:

— Nu mi l-am scos din suflet niciodată pe Mihai! Când l-am revăzut, acum patru luni, nu-mi mai păsa de nimic decât să-l țin aproape de mine. Nu voiam să vă pierd pe tine și pe Alex, dar pe el îl iubesc cu adevărat! Eu i-am vândut la preț mic un apartament și acolo ne întâlneam în unele dimineți… Cu el am vrut să-mi extind afacerea și de aceea i-am dat mașina. în acte, figurează ca vândută, dar eu i-am dat-o așa… și cum sigur mă vor turna juristul și contabila ta, te informez și asupra altor probleme: acum câteva zile, am cumpărat câteva apartamente la prețuri mai mici decât ți-am spus ție… Restul banilor i-am pus deoparte pentru ca iubitul meu să nu mai ducă lipsă de nimic. Asta e, totul a ieșit la iveală, dar, dintre voi doi, eu îl aleg pe el! și n-am să renunț nici la afacerea mea, pe care tu o detești, iar primul lucru pe care îl voi face azi va fi să-l dau afară pe juristul tău și să mă asociez cu Mihai. în rest, vom vedea, când ne despărțim… Presupun că asta vrei…

— Uimitor! Te speli pe mâini de familia ta ca de un lucru fără importanță! ți-am oferit totul la picioare, te-am ajutat să nu pornești de la zero cu munca ta stupidă! în schimb, tu muncești pentru un bărbat care te-a părăsit când erai o prăpădită și s-a întors la tine când ai bani!

Eram scârbit de-a dreptul. I-am spus răspicat că eu voi fi cel care pune condițiile la divorț și că nici nu concep să i-l las ei pe Alex. La început a făcut un scandal monstru, dar, încetul cu încetul, s-a mai liniștit. în mod sigur, Mihai nu dorea să-i crească copilul. I-am lăsat firma, pe care nu mi-o doream, și Dina nu s-a lăsat până nu am despăgubit-o și pentru jumătate din cabana pentru care nici nu mișcase un deget…

Am fost căsătoriți timp de patru ani și, chiar dacă mi-a fost greu, am reușit până la urmă să consider toată situația ca pe o încercare nereușită. Dar trebuie să continui să fiu tare, de dragul lui Alex, care este plin de viață și vrea mereu multă atenție din partea mea. încerc să-i fac pe plac, dedicându-i tot timpul meu liber, pentru ca el să nu simtă lipsa mamei lui. Femei sunt destule în jurul meu, dar deocamdată eu și fiul meu suntem îndrăgostiți de mașini și ne distrăm bine împreună. Mama lui îl caută numai când eu sunt plecat de acasă. Nici ea nu s-a recăsătorit și sunt sigur că iubitul ei o ține lângă el doar pentru banii pe care Dina îi are datorită mie…

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
De câte ori e bine să folosești aceeași lamă de ras. Greșeala pe care multe persoane o fac
Capital.ro
Ungurii au blocat totul. S-a mers foarte departe!
Playtech.ro
DOLIU în sportul românesc. Fanii sunt în LACRIMI! A MURIT un TITAN!
DailyBusiness
ATENȚIE! Este ultima zi când puteți depune documentul. De mâine se primesc amenzi!
Adevarul
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Se schimbă plăcuțele de înmatriculare, veste importantă pentru toți șoferii
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
BREAKING | Radu Mazăre, eliberat din închisoare! Decizia este definitivă
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
EXCLUSIV: Cât costă o masă de șase persoane într-un restaurant din Londra. Prețurile sunt la fel ca în București
Capital.ro
Rămâi pe loc fără permis de conducere. INTERZIS în toată România
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"L-aş omorî!" Mărturiile pline de durere ale părinților criminalului Mariei, fetița de 8 ani găsită moartă în pădure
substantial.ro
Cum să crești și să îngrijești orhideea fluture acasă: îngrășăminte naturale și sfaturi de la un florar profesionist
MediaFlux
DOLIU la HOLLYWOOD! A fost ÎMPUȘCAT MORTAL
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'