ULTIMELE clipe din viaţa STUDENTEI spulberate pe trecerea de pietoni, povestite de iubitul său VIDEO

O tânără a fost ucisă de un şofer beat pe trecerea de pietoni, chiar în prima zi de facultate. S-a întâmplat în Bucureşti. Francesca era din Târgu Mureş şi venise la Bucureşti să studieze jurnalismul. Cazul fetei a emoţionat mulţi oameni. Prietenul Francescăi a făcut mărturii cutremurătoare la România TV. Tânărul este devastat de moartea iubitei sale cu care urma să se căsătorească. El a povestit ultimele clipe din viaţa studentei.

04 oct. 2013, 13:18
ULTIMELE clipe din viaţa STUDENTEI spulberate pe trecerea de pietoni, povestite de iubitul său VIDEO

Era frumoasă, tânără, deşteaptă şi plină de viaţă. Francesca Belea era de o veselie molipsitoare. Abia intrase la facultate, voia să devină jurnalist. Toate visurile i-au fost curmate brusc. Un şofer băut a izbit-o pe trecerea de pietoni pe Bulevardul Iuliu Maniu din Bucureşti.

Prietenul tinerei, cu care se iubea de cinci ani, este sfâşiat de durere. Ultima dată când a vorbit cu Francesca a fost cu puţin timp înainte de accidentul fatal.

Am vorbit cu ea pe la ora 9, mi-a închis un pic cam repede, era la magazin şi voia să cumpere ceva„, a povestit Rareş Oprea, prietenul Francescăi.

Tânărul a aflat vestea tragică o jumătate de oră mai târziu, de la o martoră la accident. „Am sunat-o la 21.28 şi mi-a răspuns o fată, nu ştiu cine este, prima dată am zis că glumeşte. I-am zis că nu am chef de glume şi să mi-o dea pe Franci, că ea mai făcea câte o glumă din asta. Eu tot am zis că glumeşte şi mi-a dat la telefon pe un domn poliţist. Nu l-am crezut nici pe el. Dacă era vroba de aşa ceva nu îl sunau pe tatăl ei. Pe urmă mi-am dat seama că telefonul ei avea un cod special”, a povestit Rareş Oprea.

După acel apel, tânărul l-a sunat pe tatăl Francescăi care a revenit cu un telefon şi i-a spus că nu este glumă.

Rareş a sperat până în ultima clipă că accidentul nu este aşa grav. „Ne aşteptam să o găsim acolo, la terapie intensivă. Speram să fie la tomogarf, la o analiză, nu să fie în operaţie, pe moarte. Când am aflat, nu am mai putut să stau acolo„, a mai spus Rareş.

Tot ce îşi mai doreşte Rareş este să se facă dreptate.

Îmi doresc să se facă dreptate cu…fiinţa aia care i-a făcut lucrul ăsta. Dacă traversa ca prostuţa aia, prin loc aiurea, nepermis, dar cum să fie cercetat în libertate după ce a condus beat. N-are rost să vorbesc, că îmi fac inimă rea. Nu stă poliţia, nu stă pe străzi, stau şi dorm în secţii, aia face poliţia„, a spus plângând Rareş Oprea, iubitul fetei.

Viaţa şi visele Francescăi s-au spulberat brusc pe Bulevardul Iuliu Maniu din Bucureşti. Un şofer băut a izbit-o pe trecerea de pietoni. „De când ne ştim, de nouă ani, din generală şi din clasa a şasea stăm în aceiaşi bancă, acelaşi loc. De la sfârşitul clasei a opta suntem iubiţi, prieteni de 9 ani”, a mai spus Rareş Oprea.

Francesca luase Bacalaureatul cu 9.23. Avea diplomă de engleză de la Institutul Cambridge, de limbă germană de la Institutul Goethe şi încă una în IT. La finalul liceului, colegii ei se gândeau deja la întâlnirea de peste 10 ani. „Oh, până atunci, poate şi murim ” le-a spus Francesca. Iar de curând, îşi pusese pe Facebook o poză alb-negru, însoţită de mesajul „Totul se întâmplă cu un motiv”.