Prefectul Capitalei verifică modul în care primarul Robert Negoiţă a concesionat parcurile din sectorul 3

Contractele primarului Robert Negoiţă sunt verificate de Prefectură, potrivit România TV. Mai exact, este analizat modul în care primarul Negoiţă a concesionat toate parcurile din sectorul trei. Negoiţă a dat spaţiile verzi unei firme private, la preţul la care închiriezi un apartament. Ba mai mult, primăria va plăti în jur de 50 de milioane de euro firmei pentru a întreţine parcurile.

10 mai 2014, 17:07
Prefectul Capitalei verifică modul în care primarul Robert Negoiţă a concesionat parcurile din sectorul 3

Într-o adresă trimisă prefectului, consilierii locali ai PDL reclamă că parcurile Titan, Titanii, Alexandru Ioan Cuza şi Gheorghe Petraşcu au fost date ilegal în administrarea unei firme. Asta în condiţiile în care singura instituţie abilitată să concesioneze servicii publice locale este Consiliul General. Mai mult, au spus consilierii, nici măcar nu s-a organizat o licitaţie. Acum, prefectul Capitalei analizează sesizările.

Scandalul a pornit după ce Primăria lui Robert Negoiţă a concesionat firmei Cris Garden cele patru parcuri din sector – Titan, Al.I. Cuza, Titanii şi Gheorghe Petraşcu. Contractul este încheiat pe o perioadă de opt ani. Potrivit documentului, firma primeşte de la primărie circa 50 de milioane de euro pentru serviciile de întreţinere şi amenajare.

Mai mult, toate lucrările care se efectuează nu au aviz acord de mediu. Autoritatea centrală de mediu şi nici Agenţia pentru protecţia mediului, care este abilitata pentru avize, nu au cunoştinţă şi nu au eliberat niciun act de reglementare pentru astfel de lucrări„, a declarat vicepreşedintele Eco-Civica, Dan Trifu.

În plus, firma Cris Garden are dreptul să construiască zone de agrement, să obţină profit din exploatarea parcurilor şi chiar să defrişeze. Firma aparţine omului de afaceri Cristian Sorin Cosac. De-a lungul timpului, aceeaşi societate a avut zeci de contracte cu statul. Ce câştigă primăria sectorului 3 din această afacere? O redevenţă de 6.500 de euro pe an, pentru toate cele patru parcuri. Echivalentul unei chirii la un apartament din zonă. În replică, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, susţine că a concesionat doar lucrările de întreţinere a parcurilor şi că prin această măsură reduce cheltuielile de personal.