Premieră pentru infrastructura României. Se deschide punctul de trecere a frontierei pe AUTOSTRADA NĂDLAC

Peste câteva zile, românii vor putea să iasă sau să intre in ţară pe autostradă. Pe 11 iulie se dă în folosinţă punctul de trecere a frontierei pe autostradă de la Nădlac.

05 iul. 2015, 15:43
Premieră pentru infrastructura României. Se deschide punctul de trecere a frontierei pe AUTOSTRADA NĂDLAC

După ani de întârzieri şi promisiuni, prima şosea rapidă din România se întâlneşte cu o autostradă din Europa. Peste doar câteva zile se inaugurează punctul de trecere a frontierei pe autostradă de la Nădlac, potrivit România TV.

Citeşte şi România are peste 680 de km de autostradă. În anul 2014, reţeaua de autostrăzi a crescut doar cu 39 de km

Asta pentru că lucrările la tronsoanele de autostradă dintre Arad şi frontiera ungară s-au terminat, la fel şi autostrada din Ungaria care asigură legătura cu A1. Evenimentul este considerat unul extrem de important, iar la inaugurare s-a anunţat prezenţa premierilor din cele două ţări vecine: Victor Ponta şi Viktor Orban.

 

De săptămâna viitoare, doar locuitorii din vestul ţării se vor bucura cu adevărat de noul punct de trecere a frontierei. asta pentru că autostrada care face legătura cu Ungaria începe lângă Timişoara. Astfel, un arădean sau un timişorean va face 2 ore până la Budapesta şi cel mult 5 ore până la Viena, în timp ce drumul până la Bucureşti durează 8 ore. Anul viitor se va finaliza integral autostrada dintre Sibiu şi Nădlac.

Citeşte şi Mănescu: Investiţiile chineze pot fi o sursă pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România

Prima autostradă peste munţi va fi Piteşti-Sibiu. aceasta ar putea să fie gata în 2019, cel mai devreme, pentru că în prezent abia a început realizarea studiului de fezabilitate.