Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit cu victime ale incendiului de la Colectiv şi rude ale celor care şi-au pierdut viaţa în incendiu

Premierul Dacian Cioloș a avut, vineri, o întâlnire cu victime ale tragediei de la Colectiv, dar și cu rude ale celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de anul trecut. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, în urma discuţiei s-a ajuns la concluzia că părinţii tinerilor decedaţi în Colectiv îşi doresc foarte mult construcţia unui spital cu o placă pe care să fie trecute numele victimelor tragediei din urmă cu un an.

28 oct. 2016, 06:16
Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit cu victime ale incendiului de la Colectiv şi rude ale celor care şi-au pierdut viaţa în incendiu

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care se prelungește cu doi ani posibilitatea decontării tratamentelor pentru victimele tragediei din clubul Colectiv care se tratează în străinătate. 

„Guvernul a adoptat astăzi o ordonanță de urgență care modifică OUG adoptată la începutul acestui an referitoare la plata tratamentului pentru pacienții din Colectiv care au fost tratați în străinătate sau care urmează să fie tratați în străinătate. Astfel, prelungim cu încă doi ani posibilitatea ministerului de a deconta aceste tratamente în străinătate pentru toți pacienții din Colectiv”, a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. 

El a adăugat că suma alocată va fi inclusă în bugetul ministerului pe următorii doi ani. 

Potrivit lui Voiculescu, în acest an, bugetul destinat tratării în străinătate a pacienților de la Colectiv a fost „într-o mică măsură folosit”. Ministrul a explicat că de vină au fost „greutățile birocratice, barierele birocratice”, care au fost eliminate prin noua ordonanță de urgență.