Premiile GRAMMY 2017: Beyonce, artista cu cele mai multe nominalizări în ediţia din 2017

Duminică, 12 februarie 2017, este programată ceremonia de decernare a Premiilor Grammy, ajunse la ediția cu numărul 59. Cele mai multe nominalizări le are Beyonce, care are posibilitatea de a cuceri nouă Premii Grammy. Este urmată de Drake, Rihanna și Kanye West, fiecare cu opt nominalizări.

12 feb. 2017, 14:33
Premiile GRAMMY 2017: Beyonce, artista cu cele mai multe nominalizări în ediţia din 2017

Evenimentul are loc la arena Staples Center din Los Angeles, gazdă fiind, în premieră, actorul englez James Corden. Nominalizările au fost anunțate la 6 decembrie 2016, cuprinzând cele mai remarcabile albume, hituri și prestații live publicate sau desfășurate în intervalul 1 octombrie 2015 — 30 septembrie 2016.

Printre artiștii care vor urca pe scenă se numără Alicia Keys, Beyonce, Bruno Mars, Metallica și Lady Gaga. Un moment special, dedicat amintirii muzicienilor dispăruți dintre noi în anul trecut va fi susținut de interpretul și compozitorul american John Legend și cântăreața britanică Cynthia Erivo.

La categoria Înregistrarea anului, nominalizările sunt: ”Hello”, semnat de Adele, ”Formation” al lui Beyonce, ”7 Years” al formației daneze de pop-soul Lukas Graham, ”Work”, piesa interpretată de Rihanna împreună cu Drake și ”Stressed Out”, hitul duoului Twenty One Pilots, potrivit https://www.grammy.com.

Nominalizările pentru Albumul anului sunt: ”25”, semnat de Adele, ”Lemonade” — Beyonce, ”Purpose” — Justin Bieber, ”Views” — Drake și ”A Sailor’s Guide to Earth” — Sturgill Simpson.

Cel mai bun cântec al anului va fi ales dintre: ”Formation”, ”Hello”, ”I Took a Pill in Ibiza”, ”Love Yourself” și ”7 Years”.

În cadrul celei de-a patra categorii generale, cea de Cel mai bun artist debutant, cele cinci nominalizări sunt: Kelsea Ballerini, The Chainsmokers, Chance the Rapper, Maren Morris și Anderson Paak.

Cele mai multe nominalizări la ediția 2017 a Premiilor Grammy îi aparțin artistei Beyonce, care are posibilitatea de a cuceri nouă Premii Grammy. Este urmată de Drake, Rihanna și Kanye West, fiecare cu opt nominalizări.

Printre piesele nominalizate la premii în acest an se numără în premieră și melodii care nu sunt disponibile decât în mediul online. Chance the Rapper profită cel mai mult de această situație: albumul său, „Coloring Book” a fost lansat în luna mai pe platforma Apple Music, apoi și pe platformele concurente, inclusiv pe platforma lider în acest sector, Spotify. Rapper-ul în vârstă de 23 de ani care aduce împreună în muzica sa elemente de gospel și rap, a fost nominalizat la șapte categorii de premii, printre care și cea pentru revelația anului.

Premiile Grammy sunt distincții acordate anual de Academia Națională a Artelor și Științelor de Înregistrări din SUA pentru a evidenția realizările, în principal, din industria muzicală de limbă engleză din anul precedent. Premiile Grammy sunt considerate echivalentele Premiilor Emmy acordate programelor de televiziune, Premiilor Tony, relevante în domeniul teatral, și al Oscarurilor pentru filme.

Prima ceremonie de decernare a Premiilor Grammy a avut loc la 4 mai 1959, fiind găzduită de Hotelurile Beverly Hilton din Los Angeles și New York, în aceeași zi.

În 2016, ceremonia, ajunsă la ediția cu numărul 58, a avut loc la 15 februarie, tot la Staples Center din Los Angeles. „1989”, al cântăreței pop-country Taylor Swift, a fost desemnat „albumul anului”. Artistul Ed Sheeran a obținut un Grammy la categoria Piesa anului, pentru hitul său „Thinking Out Loud”, iar cântăreața americană Meghan Trainor a primit premiul „revelația anului”.

Citeşte şi PREMIILE GRAMMY 2016. Lista principalilor câştigători