Preot condamnat la 5 ani de închisoare, pentru tentativă de omor. Omul bisericii a înjunghiat un bătrân

Un preot din Sălaj a fost condamnat la cinci ani de închisoare, după ce a înjunghiat un bătrân de 72 de ani. Slujitorul Domnului a fost găsit vinovat de tentativă de omor şi va fi caterisit după ce sentinţa va rămâne definitivă.

23 feb. 2018, 07:28
Preot condamnat la 5 ani de închisoare, pentru tentativă de omor. Omul bisericii a înjunghiat un bătrân

Magistraţii Tribunalului Sălaj s-au pronunţat în dosarul fostului preot din Aleuş, Nicolae Sîrca, bărbatul care în luna august a anului trecut a înjunghiat un bătrân în plină stradă. Instanţa l-a găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi l-au trimis după gratii pentru cinci ani, interzicându-i, în acelaşi timp, mai multe drepturi: drepturile părinteşti, de a fi tutore sau curator, de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de trei ani.

Citeşte şi Biserica, în mijlocul unui nou scandal. Un preot a înjunghiat un bătrân, în plină stradă

În plus, preotul a fost obligat să urmeze un tratament medical până însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. El va trebui să achite 1.500 de lei cheltuieli judiciare către stat. Soluţia Tribunalului Sălaj poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Agresiunea a avut loc pe august 2017, când Sîrca l-a înjunghiat cu un cuţit, în pe un bărbat de 72 de ani, din Şimleu Silvaniei, provocându-i mai multe plăgi în zona gâtului şi a mâinii stângi.