Preotul bişniţar. Un paroh din Bistriţa, prins făcând speculă cu bilete la meciul România-Spania

Bişniţarii care au reuşit să pună mâna pe tichete le vând cu preţuri duble sau chiar mai mari. Astfel s-a ajuns ca pentru cele mai bune locuri să se ceară chiar şi 2.000 de lei. Cel mai ieftin bilet pus în vânzare de Federaţie a costat 50 de lei şi cel mai scump, la VIP, a fost de 600 de lei.

10 mart. 2016, 06:57

Biletele pentru amicalul România-Spania, programat pe 27 martie, la Cluj-Napoca, s-au epuizat în doar două ore, iar microbiştii care doresc să-i vadă din tribune pe Iniesta şi colegii săi au rămas la mâna bişniţarilor.

Printre speculanţi se numără şi un preot din Bistriţa, Tudor Şumandea, care a pus în vânzare pe internet patru bilete, la preţul de 2.000 lei fiecare. Odată „deconspirat”, preotul a negat orice implicare în această afacere şi a susținut că i-a fost spart contul de Facebook. Totuşi, Mitropolia Vadului, Feleacului şi Clujului a deschis o anchetă în cazul său.

Mulţi alţi bişniţari cer preţuri exorbitante pe site-urile de anunțuri. Spre exemplu, pentru două bilete la peluză se cer câte 1.000 de lei, în condiţiile în care valoarea lor iniţială era de 100 de lei.