Presa internaţională, scandalizată după calificarea Realului în sferturile Champions League: Arbitrul a fost de vină!

Real Madrid a câştigat controversat returul de pe teren propriu cu Bayern Munchen, 4-2 după prelungiri, şi s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor cu scorul general de 6-3.

RomaniaTV.net
19 apr. 2017, 11:09
Presa internaţională, scandalizată după calificarea Realului în sferturile Champions League: Arbitrul a fost de vină!

Arbitrajul brigăzii maghiare conduse de Viktor Kassai a fost principalul subiect pe primele pagini ale celor mai importante ziare din Europa.

Scandalo Real„, au titrat italienii de la Corriere dello Sport, care consideră că „la Madrid, arbitrul a eliminat Bayernul lui Ancelotti. Eliminarea lui Vidal e grotescă, în timp ce Casemiro a fost iertat. Ronaldo (triplă) a marcat golul decisiv dintr-un offside clar„.

Celălalt cotidian important din Italia, Gazzetta dello Sport, îl laudă pe starul „galacticilor” şi titrează „Ronaldissimo”, dar notează că Real „merge mai departe cu ajutor”.

Escandalo en Bernabeu!„, scrie cotidianul catalan El Mundo Deportivo, care caracterizează drept „polemic” hat-trick-ul lui Cristiano Ronaldo. Mult mai duri sunt jurnaliştii de la Sport, care titrează pe prima pagină „Jaf istoric”.

Francezii de la L’Equipe păstrează un ton echilibrat şi, pe o primă pagină dedicată returului dintre AS Monaco şi Borussia Dortmund, e loc doar de un titlu dedicat eroului de pe Bernabeu: „Inevitabilul Ronaldo„.

Nici germanii de la Bild nu dramatizează foarte mult evenimentele de la Madrid, mulţumindu-se să remarce că „Visul triplei s-a terminat pentru Bayern„. Totuşi, publicaţia germană aminteşte de golul marcat din offside de Ronaldo, prin care Real a egalat în prelungiri şi scoate în evidenţă momentul în care Carlo Ancelotti salută arbitrii după meci. „Expresia sa spune totul„, notează sursa citată.

Cele două ziare din Madrid, Marca şi AS, se concentrează, firesc, pe calificările obţinute de Real şi Atletico. Doar Marca aminteşte de golul din offside al lui Ronaldo, care a declanşat o întreagă polemică.