Presa franceză scrie despre românul ucis în atentatele din Paris. Ciprian Calciu, lăudat de colegii de muncă

Povestea românului ucis în timpul atentatelor din Paris a apărut în Le Monde. Un prieten a povestit că Ciprian Calciu era fericit pentru că reusise in sfarsit sa isi reuneasca familia in Franta, intr-un apartament din Arondismentul al 19-lea in care pana mai inainte locuise doar cu iubita sa Lacramioara Pop.

26 nov. 2015, 15:04
Presa franceză scrie despre românul ucis în atentatele din Paris. Ciprian Calciu, lăudat de colegii de muncă

Doi români au pierit în tragedia de la Paris, alături de alte 126 de persoane. Lăcrămioara şi Ciprian, care formau un cuplu de mai mult timp şi care aveau un copil, au fost împuşcaţi în timp ce stăteau la o terasă.

Ciprian Calciu s-a mutat in Franta in 2005, pe cand avea 22 de ani, si a prins repede limba si obiceiurile. Cipria lucra in Franta ca mecanic pentru intretinerea lifturilor.

„Iubea ambianta cafenelelor pariziene, a berariilor si interactiunea. Un descurcaret talentat. M-a invatat foarte multe lucruri caci se pricepea foarte bine la electronica si electrica. Avea maini de aur”, povesteste un fost coleg Yann Sennegon, potrivit lemonde.fr.

Considerat de catre prietenii sai drept un „bon vivant”, Ciprian era „mai presus de toate, foarte serios”, spune Marius. Românul ucis în atentate lucra cate zece ore pe zi, ca furnizor de servicii pentru ascensoare.

„Voia sa reuseasca in viata si facea totul pentru asta. Isi iubea meseria, la care aprecia faptul ca presupune de toate: mecanica, electronica, zidarie”, spune Marius.

Ciprian Calciu şi Mariana Lăcrămioara Pop erau împreună de câţiva ani şi aveau un copil.

Vezi si> Gest IMPRESIONANT al francezilor pentru copiii românilor morţi în atentatele din Paris

Lăcrămioara avea 29 de ani, era din Baia Mare, fiind absolventa a Colegiului Tehnic „Anghel Saligny”. Ciprian Calciu era din Tulcea şi a absolvit Colegiul Tehnic „Henri Coanda”.

Cei doi tineri ar fi fost în barul La Belle Equipe, situat în arondismentul 11 al Parisului. Localul a fost atacat de terorişti sinucigaşi, la ora 21.38, ora locală. 18 persoane care se aflau în bar au murit.

Cunoscuţii spun că cei doi români se aflau la o aniversare şi au căzut sub ploaia de gloanţe. Copilul era acasă, cu bunica din partea mamei.