Preşedinte PSD Bihor: Sunt anumite lucruri care trebuie discutate în Comitetul Executiv

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat, vineri, că va avea loc Comitetul Executiv al partidului, ”în a doua jumătate” a lunii septembrie, Liviu Dragnea fiind de acord să convoace ”cât mai repede” această şedinţă. ”Sunt anumite lucruri care trebuie discutate în Comitetul Executiv”, a spus Mang, afirmând că trebuie lămurită ”zvonistica” referitoare la grupările care ar fi împotriva preşedintelui PSD.

14 sept. 2018, 13:48
Preşedinte PSD Bihor: Sunt anumite lucruri care trebuie discutate în Comitetul Executiv

„Sunt anumite lucruri care trebuie discutate în Comitetul Executiv şi în această a doua jumătate a lunii se va ţine acel comitet”, a declarat Ioan Mang, vineri, într-o intervenţie telegonică la Digi 24.

Întrebat dacă Liviu Dragnea a fost de acord să convoace această şedinţă, Mang a precizat: „Da, sigur. Şi dânsul a spus că trebuie convocat cât mai repede un Comitet Executiv”.

Liderul PSD Bihor a precizat că trebuie lămurită „zvonistica”.

„Trebuie discutată şi lămurită şi aceată zvonistică care de două zile circulă cu toate ştirile false, cu grupări care ar fi împotrivă. Şi ieri a fost concluzia generală, inclusiv a domnului Liviu Dragnea, că trebuie convocat urgent şi închis subiectul”, a mai spus Ioan Mang.

Peste 20 de lideri din filialele judeţene ale PSD au avut, începând de miercuri, întâlniri cu Liviu Dragnea la sediul central al partidului, discuţiile vizând tensiunile din ultima perioadă apărute între el şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Potrivit unor surse politice, mai mulţi lideri PSD i-au cerut lui Liviu Dragnea să se retragă de la conducerea partidului şi să orgnizeze cât mai curând un Comitet Executiv.

Acelaşi surse politice au declarat pentru News.ro că „săptămâna viitoare sau cel tărziu peste două săptămâni va fi organizată o şedinţă a CEx”, cu toate că, iniţial, Dragnea a spus că şedinţa va avea loc după referendumul din 7 octombrie.

În spaţiul public au apărut informaţii că aproximativ 30 de lideri locali au semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Dragnea să se retragă din fruntea partidului, iar până la organizarea unui Congres extraordinar, şefia PSD să îi revină premierulu Viorica Dăncilă – care deţine şi funcţia de preşedinte executiv.

De asemenea, vineri, în cadrul unei alte şedinţe care a avut la loc partid, s-a decis strategia PSD pentru campania privind referendumul pentru familie.