Preşedintele ales al Bulgariei a acceptat invitaţia lui Iohannis de a face o vizită în România după preluarea mandatului

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie telefonică, marţi, cu preşedintele ales al Bulgariei, Rumen Radev, şeful statului român menţionând deschiderea ţării noastre pentru consolidarea şi aprofundarea parteneriatului dintre cele două state, ca membri ai Uniunii Europene şi aliaţi în cadrul NATO. La rândul său, preşedintele Radev a acceptat invitaţia de a face o vizită în România după preluarea mandatului, anunţă Administraţia Prezidenţială.

13 dec. 2016, 19:18
Preşedintele ales al Bulgariei a acceptat invitaţia lui Iohannis de a face o vizită în România după preluarea mandatului

Potrivit sursei citate, Iohannis l-a felicitat pe Radev pentru alegerea în funcţie şi a menţionat „deschiderea României pentru consolidarea şi aprofundarea parteneriatului dintre cele două state, ca membri ai Uniunii Europene şi aliaţi în cadrul NATO, care împărtăşesc valorile europene şi euroatlantice”.

 „Preşedintele ales al Republicii Bulgaria a exprimat la rândul său întreaga disponibilitate pentru a stimula, în aceşti parametri, dezvoltarea relaţiilor bilaterale. De asemenea, a acceptat cu plăcere invitaţia de a efectua o vizită în România după preluarea mandatului”, mai arată Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, Iohannis a apreciat interesul preşedintelui Bulgaria pentru modelul românesc de combatere a corupţiei şi a arătat că România este pregătită să împărtăşească experienţa românească în materie.

Totodată, Klaus Iohannis a transmis condoleanţe, în numele României şi al său personal, pentru familiile victimelor accidentului feroviar petrecut recent în localitatea Hitrino din nord-estul Bulgariei, în urma căruia s-au înregistrat mai multe decese şi câteva zeci de răniţi, precum şi serioase pagube materiale.