Preşedintele Comisiei pentru cultură va cere demisia ministrului George Ivaşcu

Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor va cere miercuri, în plen, demisia ministrului Culturii, George Ivaşcu, care nu s-a prezentat marţi la şedinţa comisiei unde trebuiau discutate manifestările legate de Centenar.

13 mart. 2018, 11:21
Preşedintele Comisiei pentru cultură va cere demisia ministrului George Ivaşcu

Gigel Ştirbu spune că a corespondat cu ministrul, că l-a invitat în mai multe rânduri la comisie, şi că ministrul a confirmat pentru marţi.

Gigel Ştirbu şi preşedintele Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, deputatul Florin Roman, au programată marţi şi o conferinţă de presă pe tema incapacităţii Guvernului de a gestiona şi organiza evenimentele destinate celebrării Centenarului Marii Uniri.

„Conform articolului 55 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, miniştrii au acces la lucrările comisiilor; dacă li se solicită participarea, prezenţa lor devine obligatorie. Guvernul trebuie înştiinţat cu cel puţin 24 de ore înainte cu privire la data, ora, locul şedinţei”, a spus Ştirbu, la începutul şedinţei de marţi a Comisiei de cultură.

El a precizat că a trimis patru invitaţii către ministrul Culturii, prima – acum cinci săptămâni, iar la niciuna nu a primit răspuns scris din partea acestuia.

„Ultima adresă am trimis-o ieri (luni – n.r.), la ora 11,00. Am fost sunat de unul dintre secretarii de stat, care m-a asigurat că ministrul va fi prezent la comisie. Mâine (miercuri – n.r.), în plen, voi lua cuvântul şi voi solicita un punct de vedere oficial din partea acestui domn. (…) Nu ştiu dacă vreodată vreun ministru s-a comportat de asemenea manieră”, a spus Ştirbu.

Ministrul Culturii, George Ivaşcu, urma să fie audiat marţi la Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor în legătură cu manifestările, acţiunile şi proiectele de aniversare a Centenarului României şi a Primului Război Mondial, promovate şi desfăşurate de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Cu cinci minute înainte de începerea şedinţei, un secretar de stat de la Ministerul Culturii a venit la Parlament şi a anunţat că ministrul George Ivaşcu nu va fi prezent la comisie.