Preşedintele Consiliului European a declanşat cea de-a doua fază a procedurii de Brexit

Publicat: Vineri, 20 Octombrie 2017 14:55 // Actualizat: Vineri, 20 Octombrie 2017 14:55 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat vineri declanşarea procedurii interne pentru faza a doua a negocierilor de Brexit cu reprezentanţii Marii Britanii, potrivit Reuters.

În urma unei întruniri la Bruxelles, liderii celor 27 de state membre UE au dat undă verde pentru pregătirea discuţiilor cu Londra în privinţa relaţiilor comerciale post-Brexit.

În acelaşi timp, Donald Tusk a subliniat că trecerea în faza a doua a Brexit va fi efectuată abia după rezolvarea unor aspecte-cheie, precum obligaţiile financiare ale Marii Britanii faţă de Uniunea Europeană, drepturile cetăţenilor britanici şi europeni, frontiera din Irlanda de Nord.

Tot vineri, cancelarul german Angela Merkel a declarat că discuţiile cu Marea Britanie au avansat şi că este puţin probabil ca acestea să se blocheze, potrivit Agerpres.

"În contrast cu modul în care este prezentată situaţia în presa britanică, impresia mea este că aceste discuţii progresează pas cu pas. Nu am absolut nicio îndoială că, dacă ne vom focaliza cu toţii, putem obţine un rezultat bun. Din partea mea nu există niciun indiciu că nu vom reuşi", a spus Merkel.

Citeşte şi Theresa May le-a trimis o scrisoare deschisă cetăţenilor din UE, inclusiv celor 200.000 de ROMÂNI, care trăiesc în Marea Britanie

Anterior, Angela Merkel a precizat că sunt semne "încurajatoare" de progres în privinţa negocierilor pentru Brexit şi a sugerat că discuţiile privind un viitor acord comercial între Marea Britanie şi Uniunea Europeană ar putea începe în luna decembrie.

Joi, ministrul britanic Theresa May a participat la o întrunire cu liderii UE, în care a făcut apel la o "urgentare" din partea Uniunii Europene pentru soluţionarea chestiunii privind drepturile cetăţenilor britanici şi europeni după Brexit

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6667
RON
17 Oct
noapte 10 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H