Preşedintele Klaus Iohannis, despre ridicarea mecanismului MCV în 2018: Eu nu cred în aşa ceva

Preşedintele Klaus Iohannis participă vineri la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă echitabile şi a creşterii economice în Uniunea Europeană, la Göteborg, în Suedia, unde va discuta despre importanţa educaţiei pentru îndeplinirea cerinţelor de pe piaţa muncii.

17 nov. 2017, 08:19
Preşedintele Klaus Iohannis, despre ridicarea mecanismului MCV în 2018: Eu nu cred în aşa ceva

UPDATE Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Goteborg, că nu crede în ridicarea MCV pentru România anul viitor, precizând că optimismul afișat de reprezentanții coaliției de guvernare în acest sens este „cel puțin nepotrivit”.

„Eu nu cred în așa ceva și cred că acest optimism afișat e cel puțin nepotrivit”, a spus Klaus Iohannis.

 

Preşedintele Klaus Iohannis statului va susţine o declaraţie de presă înaintea participării la Summit.

În cadrul reuniunii vor fi discutate politicile şi iniţiativele în domeniu la nivel european, pentru a identifica modalităţile prin care Uniunea Europeană, statele membre şi partenerii sociali pot asigura îndeplinirea priorităţilor economice şi sociale comune.

Vor fi abordate subiecte precum: locuri de muncă echitabile, pieţe ale muncii europene funcţionale şi echitabile, oportunităţi egale, protecţie socială eficientă şi sustenabilă, şi promovarea dialogului social, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Programul preşedintelui Iohannis la Summit, anunţat de Administraţia Prezidenţială:

09:50 Sosire la Summitul Social

10:30 Sesiune de deschidere a Summitului Social

11:30 Sesiune de lucru cu privire la promovarea locurilor de muncă și a creșterii economice. Intervenția Președintelui României, Klaus Iohannis.

13:35 Ceremonia semnării documentului „Proclamația privind Pilonul European al Drepturilor Sociale”

14:15 Dejun de lucru oferit Președintele Consiliului European, domnul Donald Tusk, în onoarea șefilor statelor membre UE și Președinților Comisiei Europene și Parlamentului European