Preşedintele Uniunii Africane avertizează că vin vremuri grele din cauza lui Trump

Ordinul executiv al lui Trump privind interdicțiile de călătorie anunță 'vremuri furtunoase', anunţă preşedintele Uniunii Africane, Nkosazana Dlamini-Zuma.

30 ian. 2017, 18:46
Preşedintele Uniunii Africane avertizează că vin vremuri grele din cauza lui Trump

„Ne așteaptă vremuri foarte furtunoase. Exact țara în care mulți din oamenii noștri au fost duși ca sclavi în timpul comerțului cu sclavi transatlantic a decis acum să interzică accesul refugiaților din unele dintre țările noastre”, a spus Nkosazana Dlamini-Zuma într-un discurs susținut în deschiderea summitului Uniunii Africane, la Addis Ababa, capitala Etiopiei, după ce liderul de la Casa Albă a semnat un ordin care interzice intrarea în SUA a persoanelor cu pașapoarte din Libia, Somalia, Sudan, Irak, Iran, Siria și Yemen, pe o perioadă de 90 de zile, potrivit Agepres.

Citeşte şi Declaraţie ŞOCANTĂ a emirului din Qatar: „Nu primim refugiaţi, AVEM DESTUI SCLAVI”

„Ce putem face? Într-adevăr, este una dintre cele mai mari provocări la adresa unității și solidarității noastre”, a afirmat președinta Comisiei Uniunii Africane, din care fac parte 54 de state.

Președinta Comisiei Uniunii Africane, sud-africana Nkosazana Dlamini-Zuma, a declarat luni că ordinul executiv semnat de președintele american Donald Trump privind interdicția de călătorie pentru cetățenii din șapte țări majoritar musulmane, între care și trei africane, anunță ‘vremuri furtunoase’ pentru continentul african, transmite Reuters.