Preţul cartofilor ar putea depăşi un euro pe kilogram

Preţul cartofilor ar putea exploda în această iarnă, informează #romanaitv#. Potrivit producătorilor, preţul unui kilogram de cartofi ar putea depăşi un euro pe kilogram în hipermarketuri, asta pentru că stocurile după recolta de anul acesta sunt pe terminate, după ce România a exportat pe bandă rulantă.

25 nov. 2013, 07:51
Preţul cartofilor ar putea depăşi un euro pe kilogram

Cartoful este unul din alimentele preferate ale românilor. România se află pe locul patru în Europa la consumul de cartofi, cu 90 de kilograme pe cap de locuitor. Pe primul loc se clasează Portugalia, cu 126 de kilograme de cartofi pe an.

Vestea proastă este că românii ar putea fi nevoiţi să scoată din buzunar mai mulţi bani pentru kilogramul de cartofi, în această iarnă. Potrivit producătorilor, preţul unui kilogram de cartofi ar putea depăşi un euro pe kilogram în hipermarketuri, în condiţiile în care că România a avut o producţie de cartofi foarte mare, una dintre cele mai mari din Europa în 2013. Acum, în depozite mai există doar 10% din cantitatea produsă, astfel că ţara noastră este obligată să importe cartofi.