Prima medalie pentru România la Europenele de lupte. Ana Maria Pavăl a cucerit bronzul

Sportiva română Ana Maria Pavăl a cucerit medalia de bronz la Campionatele Europene de lupte de la Vantaa (Finlanda), în limitele categoriei 53 kg, după ce a învins-o în meciul decisiv pe azera Patimat Bagomedova.

RomaniaTV.net
02 apr. 2014, 16:40
Prima medalie pentru România la Europenele de lupte. Ana Maria Pavăl a cucerit bronzul

În primul tur al Europenelor de lupte din Finlanda, Ana Maria Pavăl a trecut de elveţianca Nadine Tokar, în optimi a câştigat în faţa austriecei Dorina Peter, în sferturile de finală a învins-o pe poloneza Katarzyna Krawczyk, dar a cedat în semifinale cu grecoaica Maria Prevolaraki.

Aurul a fost adjudecat de rusoaica Maria Gurova, victorioasă în finala cu Prevolaraki, în timp ce o altă medalie de bronz a revenit moldovencei Natalia Budu.

Este prima medalie pentru delegaţia României la Campionatele Europene de lupte care se desfăşoară în localitatea finlandeză Vantaa.

În schimb, Andrei Dukov a ratat medalia de bronz în limitele categoriei 57 kg, stilul liber, după ce a fost învins în meciul pentru locurile 3-5 de armeanul Garik Barseghian.

Dukov l-a învins în primul tur pe spaniolul de origine georgiană Levan Metreveli, în sferturi a trecut de belarusul Vladislav Andreev, dar a pierdut semifinala cu Gheorghe Tulbea (Monaco), luptător de origine moldoveană.

Medalia de aur a fost adjudecată de georgianul Vladimir Hincegaşvili, învingător în faţa lui Tulbea, în timp ce o altă medalie de bronz a revenit francezului Zoheir El Ouarrage.

La categoria feminină 60 kg, românca Georgiana Filip a fost învinsă în sferturi de Olga Butkevych.

Titlul continental a fost cucerit de suedeza Johanna Mattsson, victorioasă în finala cu turcoaica Hafize Şahin, iar medaliile de bronz au fost câştigate de Butkevych şi Taybe Yusein (Bulgaria).

România participă cu un lot consistent, de 16 sportivi, la ediţia 2014 a Campionatului European de lupte găzduit între 1 şi 6 aprilie de Finlanda.

Citeşte şi Sportivi BĂTĂUŞI. Doi luptători din lotul naţional, reţinuţi după ce au băgat în spital un poliţist