Prima reacţie a Guvernului după raportul Corpului de control privind copiii cu SHU din Argeş

Corpul de control al prim-ministrului nu a identificat cauza îmbolnăvirilor copiilor transferați de la Spitalul de Pediatrie din Pitești la Spitalul ''Marie Curie'', în cadrul acțiunii de documentare efectuate fiind însă descoperite neconformități în sistemul de sănătate, se arată într-un comunicat al Guvernului României, după ce s-a speculat pe marginea raportului că ar indica un raport de cauzalitate directă între SHU şi vaccinurile din Kazahstan.

RomaniaTV.net
26 mai 2016, 08:01
Prima reacţie a Guvernului după raportul Corpului de control privind copiii cu SHU din Argeş

„Corpul de control al primului-ministru nu a identificat cauza îmbolnăvirilor copiilor transferați de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ‘Marie Curie’. În cadrul acțiunii de documentare efectuate au fost identificate însă neconformități în cadrul sistemului de sănătate, care au fost menționate în nota întocmită la finalul acestei acțiuni. Nicăieri în cuprinsul notei nu este menționată existența vreunei legături între neconformitățile identificate privind aprovizionarea și gestionarea stocurilor de vaccinuri și afecțiunile copiilor de la Spitalul de Pediatrie Pitești. O astfel de legătură ar fi de altfel imposibilă din punct de vedere medical, iar orice speculație în acest sens este lipsită de fundament”, arată Guvernul într-un comunicat.

Precizările vin după ce, miercuri, a fost făcută publică Nota de informare privind rezultatul verificărilor suplimentare efectuate de către Corpul de control al prim-ministrului, în legătură cu situația copiilor transferați cu afecțiuni grave de la Spitalul de Pediatrie din Pitești la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”.

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii: Nu există o legătură între îmbolnăvirea copiilor din Argeş cu E-coli şi vaccinări