Primăria din Jilava a investit 250.000 euro pentru un parc fără gazon şi gard pictat

250.000 euro de la stat, pentru un parc fără gazon şi gard pictat. Se întâmplă în Jilava, unde investiţiile au fost făcute de primarul condamnat pentru luare de mită. Cazul a fost investigat de Curtea de Conturi.

16 nov. 2016, 12:53
Primăria din Jilava a investit 250.000 euro pentru un parc fără gazon şi gard pictat

Lângă Bucureşti, sutele de mii de euro primiţi de la stat se cheltuie cu ochii închişi. În parcul de la Jilava, gazonul lipseşte, aleile s-au degradat, lipsesc pomi şi panourile informative de lux, potrivit România TV.

Banii au fost investiţi pentru peste 2.000 de arbuşti, dar acum Curtea de Conturi constată că sunt doar 32, au fost cheltuiţi 15.000 de euro pentru un gard pictat al bisericii şi peste 50.000 euro pentru două panouri turistice. Totul ilegal, spunea Curtea de Conturi.

„Primăria a preferat să aloce, cu mare indiferenţă faţă de modul de gestionare al banului public, noi fonduri pentru lucrările de întreţinere şi amenajare în Parcul Morii – a căror valoare devansează însăşi valoarea lucrările iniţiale”, se arată într-un raport al Curţii de Conturi.

Primăria a obţinut cei 250.000 euro de la Administraţia Fondului de Mediu. Dar cum investiţiile nu se vedeau în comună, Curtea de Conturi Ilfov s-a autosesizat. Bani nu mai erau, aşa că edilul a scos din bugetul primăriei alţi 250.000 euro.

Totul ar fi fost stabilit de fostul primar al Jilavei, Adrian Mladin, condamnat la 5 ani şi 10 luni de închisoare pentru luare de mită. Şi nu e singurul caz: oamenii au primit capace de borcane drept acte de proprietate.

Oamenii au rămas şi fără curent, şi apă, pentru că nu aveau cu ce să demonstreze că sunt proprietari.