Primarul Madridului îl ameninţă pe Ţiriac: „Turneul va rămâne pentru totdeauna la Madrid, vă garantez asta”

Autorităţile din Madrid nu cred în ameninţarea lui Ion Ţiriac, care a declarat că va muta turneul din capitala Spaniei, după ce acestea nu au semnat prelungirea contractului pe baza căruia omul de afaceri român organizează competiţia.

22 mai 2018, 12:46
Primarul Madridului îl ameninţă pe Ţiriac: „Turneul va rămâne pentru totdeauna la Madrid, vă garantez asta”

Primarul Madridului, Manuela Carmena, a promis că nu-l va lăsa pe român să mute competiţia. „Turneul va rămâne pentru totdeauna la Madrid, vă garantez asta”, a spus Carmena pentru Tennis World USA.

Actuala înţelegere dintre Ţiriac şi Primăria din Madrid îi asigură românului zece milioane de euro pe an, însă a fost contestată de consilierii locali, astfel că discuţiile privind prelungirea contractului, scadent în 2021, au intrat în impas.

Potrivit jurnaliştilor spanioli, profitul total pe care turneul i-l aduce lui Ţiriac este de 35 de milioane de dolari (29,5 milioane de euro) pe an.

Competiţia de la „Caja Magica” aduce oficialităţilor din Madrid, pe lângă expunere la nivel global, beneficii în valoare de 107 milioane de euro anual. Turneul din capitala Spaniei este de categorie Masters la masculin şi Premier Mandatory la feminin.v