Edilul Nicolae Robu, audiat la DNA: Primăria, parte civilă pentru recuperarea PREJUDICIULUI în cazul finanţării „Poli”

Primarul Timișoarei, liberalul Nicolae Robu, s-a prezentat, luni, la sediul DNA Timișoara, pentru a fi audiat în dosarul finanțării echipei de fotbal Politehnica Timișoara a lui Marian Iancu, dosar în care fostul primar Gheorghe Ciuhandu, secretarul Ioan Cojocari și alte nouă persoane sunt inculpate pentru abuz în serviciu pentru un prejudiciu de 27 milioane de lei.

14 dec. 2015, 13:32
Edilul Nicolae Robu, audiat la DNA: Primăria, parte civilă pentru recuperarea PREJUDICIULUI în cazul finanţării „Poli”

UPDATE Nicolae Robu a ieşit de la audieri după mai bine de o oră. Edilul a declarat că municipalitatea se va constitui parte civilă pentru recuperarea prejudiciului în cazul finanțării Clubului Poli Timișoara în timpul administrației fostului primar Gheorghe Ciuhandu.

„A trebuit să aduc răspunsurile şi am dat şi o declaraţie privind cazul Primăria Timişoara – Politehnica, în perioada Ciuhandu – Iancu. Răspunsul meu personal, aşa cum am anunţat şi în şedinţa de consiliu local, a fost că ne constituim în parte civilă cu suma care este ea în momentul de faţă în documente. Am precizat suma, aceea de 31 de milioane de lei. Am explicat şi atunci – atâta vreme cât orice decizie privind veniturile si cheltuielile este luată de consiliul local, iar primarul doar pune în execuţie deciziile consiliului local, mi s-a părut şi mi se pare şi acum firesc să îşi exprime punctul de vedere şi consiliul local. Nu şi l-a exprimat, nicio problemă. Eu, oricum, prin lege, sunt reprezentantul municipiului Timişoara şi atunci am formulat punctul meu de vedere fără să invoc şi poziţia consiliului, neavând-o”, a declarat Robu.
 
Poziţia de luni a primarului este diferită de cea exprimată în plenul Consiliului Local Timişoara când a susţinut că aleşii locali ar trebui să voteze şi că ar trebui să se constituie ca parte civilă doar de principiu, fără a fi dată o sumă exactă, aşa cum se susţinea într-un punct de vedere al Serviciului Juridic al Primăriei Timişoara.
 
Primarul Nicolae Robu a sosit la sediul DNA Timișoara, la ora 15.00.

DNA Timișoara a trimis o adresă prin care i-a cerut primarului să spună dacă instituția se constituie ca parte civilă. Nicolae Robu a încercat să arunce responsabilitatea în curtea Consiliului Local, dar aleșii au refuzat să voteze pentru sau împotriva constituirii, relatează pressalert.ro.

CITEŞTE ŞI PERCHEZIŢII la Primăria Timişoara în dosarul finanţării ilegale a echipei de fotbal Politehnica