Primarul penal Cătălin Cherecheş îşi petrece ziua de naştere după gratii

Primarul penal Cătălin Cherecheş îşi petrece ziua de naştere după gratii. El a încercat din nou să scape de măsura arestului preventiv, dar Curtea de Apel Cluj i-a respins cererea. Până acum, Cherecheş a anunţat de două ori că va depune jurământul, dar nu a fost lăsat să iasă din puşcărie.

07 iul. 2016, 07:58
Primarul penal Cătălin Cherecheş îşi petrece ziua de naştere după gratii

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins miercuri cererea primarului Cătălin Cherecheş, de eliberare din arestul preventiv sub cauţiune.

În baza disp. art. 205 Cpp, respinge ca fiind neîntemeiată contestaţia formulată de inculpatul C.C., deţinut în Penitenciarul Gherla, împotriva încheierii penale nr. 57/CP/2016 din data 23 iunie 2016 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Maramureş. Obligă inculpatul să plătească în favoarea statului suma de 200 lei cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 06 iulie 2016.

Cherecheş ar putea depune joi, de ziua sa de naştere, când împlineşte vârsta de 38 de ani, la invitaţia consilierilor, jurământul de investitură în funcţia de primar al municipiului Baia Mare, într-o clădire a Primăriei, unde se întruneşte Consiliul Local în şedinţă extraordinară. Pentru a nu se crea dezordine, reprezentanţii Penitenciarului ar fi cerut discreţie asupra investirii, anunţă oradecluj.

Consilierii băimăreni au fost convocaţi de către viceprimarul Marinel Rob

„Potrivit dispoziţiei Primarului Municipiului Baia Mare nr.1123 din 4 iulie 2016, emisă în conformitate cu prevederile art. 39 alin. 2 şi art. 115 alin.1 lit. a, din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şedinţa extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Baia Mare va avea loc joi,7 iulie 2016, ora 12:00, în sala Europa din sediul Primăriei Municipiului Baia Mare”. Viceprimar Marinel Rob.

Cherecheş este judecat pentru fapte de corupţie, la cererea procurorilor DNA. Primarul respinge acuzaţiile. Dosarul a fost strămutat de la Baia Mare la Cluj, la cererea inculpatului.