Primarul Robu a cerut îndepărtarea elementelor de risc de pe poarta de intrare în oraş situată pe Calea Aradului

Ultimele elemente de pe poarta de intrare în Timişoara, dinspre Calea Aradului, care prezentau un risc pentru siguranţa cetăţenilor, au fost înlăturate, la solicitarea primarului Nicolae Robu, după ce în urma vântului puternic de luni, echipe ISU au fost sesizate să intervină de urgenţă, în acest scop.

14 mart. 2018, 14:16
Primarul Robu a cerut îndepărtarea elementelor de risc de pe poarta de intrare în oraş situată pe Calea Aradului

„Am cerut (marţi – n.r.) la prânz să se dea jos tot ceea ce este aplicat (pe structura de susţinere – n.r.) şi să rămână doar structura de rezistenţă metalică şi din beton”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul Nicolae Robu.

El a mai precizat că a propus demolarea tuturor porţilor de la intrările în municipiu, de mai mulţi ani, dar nu s-a putut, întrucât de unele sunt ataşate conducte magistrale edilitare ale Colterm. Poarta de pe Calea Aradului a mai fost lăsată, după furtuna din septembrie 2017, ca eventuală probă-martor, după ce una similară, de pe Calea Lugojului, s-a prăbuşit din cauza rafalelor de vânt foarte puternic, ucigând un tânăr.

„Este inadmisibil. Am cerut în luna noiembrie companiei Colterm să înlăture orice pericol de pe obiectiv şi am fost informat de către aceştia că poarta nu mai prezintă nicio primejdie. Poarta de pe Calea Aradului am zis să nu o demoleze imediat, că poate în cursul anchetei se va dori să se analizeze, să se facă vreo comparaţie, era acelaşi proiectant şi acelaşi executant. Nu am primit nicio solicitare în acest sens. De aceea am temporizat lucrurile, altfel eu nu vreau să se mai cheltuiască bani cu reabilitarea ei”, a spus, marţi, primarul Nicolae Robu.