Primele materiale pentru renovarea Crucii Caraiman, transportate cu elicopterul

Ministerul Apărării Naţionale (MApN), administratorul legal al Crucii Caraiman, anunţă că antreprenorii lucrărilor de restaurare a monumentului au început să transporte materialele necesare organizării de şantier pe Vârful Caraiman. Transportul se face cu elicoptere civile utilitare.

07 aug. 2018, 09:34
Primele materiale pentru renovarea Crucii Caraiman, transportate cu elicopterul

Antreprenorii lucrărilor de restaurare a monumentului Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial au început, luni, transportul pe calea aerului a materialelor necesare organizării de şantier pe Vârful Caraiman, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de MApN, administratorul legal al monumentului.

Materialele sunt transportate cu elicoptere civile utilitare, ori de câte ori situaţia o va impune şi vremea va fi favorabilă.

Lucrările pentru organizarea de şantier au început în 15 iunie, iar antreprenorul este asocierea formată din SC Top Line Construct SRL şi Impresa di Construzioni Ing.e Mantovani SpA, care a câştigat licitaţia pentru lucrările de restaurare, reabilitare şi conservare a Crucii Caraiman şi de amenajare a spaţiului expoziţional din cadrul acesteia.

Potrivi MApN, asocierea de firme a fost desemnată câştigătoare în cadrul procedurii de achiziţie derulată prin intermediul platformei SEAP în perioada decembrie 2017 – mai 2018. Valoarea contractului este de 13.750.923,13 lei fără TVA, iar termenul de finalizare este de 36 de luni.

În calitate de administrator legal al monumentului Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, MApN derulează, în perioada 9 mai 2016 – 31 decembrie 2020, proiectul „Restaurarea, reabilitarea, conservarea şi amenajarea unui spaţiu expoziţional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor „Crucea Caraiman”/ Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman)”, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Contractul de finanţare a fost semnat de MApN şi Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în 26 iulie 2017.

Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, iar Organismul Intermediar pentru regiunea Sud Muntenia este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.