Primele NUME vehiculate din Guvernul tehnocrat dorit de Klaus Iohannis. Vezi LISTA

Preşedintele Klaus Iohannis ar avea deja o listă de miniştri cu care să alcătuiască noul Guvern, potrivit unor surse citate de România TV. Mai mult, potrivit mass-media, şeful statului ar avea şi patru nume din care să aleagă viitorul prim-ministru. Şeful PSD Liviu Dragnea a anunţat după a doua rundă de consultări, că Iohannis ar putea să anunţe marţi propunerea sa pentru funcţia de premier.

09 nov. 2015, 19:36
Primele NUME vehiculate din Guvernul tehnocrat dorit de Klaus Iohannis. Vezi LISTA

România TV a intrat în posesia listei cu posibili miniştri care să facă parte din viitorul Guvern tehnocrat. Numele vehiculate sunt: Dacian Cioloş, fost comisar european pentru agricultură, Călin Georgescu, președintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma din Viena, Constantin Dudu Ionescu, fost ministru de Interne, consilier prezidenţial, Sorin Cîmpeanu, premier interimar, Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, Sorin Mândruţescu, fost director Oracle, Laura Ştefan, Sorin Ioniţă, preşedinte Expert Forum.

Mai mult, potrivit stiripesurse.ro, Klaus Iohannis ar avea şi o listă cu patru variante pentru funcţia de premier. Primul pe lista viitorilor premieri este Liviu Voinea, propus de PSD, însă cu șanse minime de a fi nominalizat, pentru că președintele Klaus Iohannis nu vrea un premier care are legături cu social-democrații.

Dacian Cioloș e un alt nume vehiculat și, spun unii, propus, din exterior. Fostul comisar european e văzut bine la Bruxelles, însă are o problemă: e văzut drept un apropiat al fostului președinte Traian Băsescu, iar anul trecut ar fi vrut să fie din nou comisar european, iar pentru asta s-ar fi rugat, spun anumite surse, de PSD pentru a-l sprijini.

Bogdan Olteanu, fost lider PNL, acum la BNR, este o variantă agreată de liberali, dar și de președinte.

Călin Georgescu este cea de-a patra variantă. El e expert în dezvoltare durabilă, iar din 2013 este președintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma din Viena, Austria. Totodată, în 1999 și în 2008, Georgescu a fost numit coordonator al proiectului Guvernului României de Strategie Națională pentru Dezvoltare Durabilă.

Citeşte şi: CONSULTĂRI LA COTROCENI pentru funcţia de premier. PSD l-a propus pe Liviu Voinea, PNL vrea guvern tehnocrat