Primul pacient cu transplant pulmonar făcut în România va fi externat

Primul pacient cu transplant pulmonar făcut în România, Mugurel Amariţei, va fi externat în această săptămână, anunţă Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

RomaniaTV.net
04 iun. 2018, 13:16
Primul pacient cu transplant pulmonar făcut în România va fi externat

„Mugurel Amaritei, primul pacient care a trecut printr-un transplant pulmonar în România, va fi externat în cursul acestei săptămâni. La șase săptămâni de la intervenția complexă, Mugurel a luat în greutate peste patru kilograme și se recuperează pe zi ce trece”, anunţă
Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

„Nu eram înainte, iar acum sunt! Sper să încep o viață nouă, normală. Să fac ce nu am putut până acum”, a declarat Mugurel Amariței, potrivit sursei citate.

Mugurel Amariţei a fost primul pacient care a beneficiat de un transplant pulmonar în România, la Spitalul Clinic „Sfanta Maria” din Capitală, după ce a fost refuzat de două ori în străinătate.

După externarea lui Mugurel, la Spitalul Clinic Colentina va ajunge pentru reabilitare respiratorie și A.E., al doilea pacient cu transplant pulmonar efectuat în țara noastră.

Spitalul Clinic Colentina și Spitalul Clinic „Sfanta Maria” se află printre cele 19 spitale administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.