PROCURORUL care a urcat băut la volan şi a provocat accident, eliberat din funcţie de Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a decis, miercuri, eliberarea lui Dumitru Cismaru din funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ ca urmare a condamnării definitive a acestuia, după ce a urcat băut la volan și a provocat un accident soldat cu rănirea a două persoane.
Ionela Marcu
18 feb. 2015, 12:19
PROCURORUL care a urcat băut la volan şi a provocat accident, eliberat din funcţie de Klaus Iohannis

Președintele  Klaus Iohannis a semnat miercuri, 18 februarie a.c., Decretul privind eliberarea din funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luii Dumitru Cismaru – ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni, informează Administraţia Prezidenţială.

Procurorul Dumitru Cismaru de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, amicul cuscrului președintelui Traian Băsescu, Bebe Ionescu, a fost condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare.

Dumitru Cismaru a fost trimis în judecată după ce s-a urcat băut la volan și a provocat un accident soldat cu doi răniți. În 15 ianuarie 2013, Secția de urmarire penală și criminalistică din PÎCCJ anunța începerea urmăririi penale față de Dumitru Cismaru.

Dumitru Cismaru a fost surprins în mașina afaceristului Bebe Ionescu, socrul Elenei Băsescu și cuscrul lui Traian Băsescu. 

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 14 ianuarie 2013, începerea urmăririi penale faţă de numitul Dumitru Cismaru (procuror la Parchetul ICCJ) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, informează, marţi, Ministerul Public.

Din rezoluţia de începere a urmăririi penale, dispusă de de procurori, a rezultat că în 26 decembrie 2012, în jurul orei 18.30, în timp ce conducea un autoturism pe Calea 13 Septembrie (din direcţia Ghencea către Şoseaua Progresul), învinuitul Dumitru Cismaru, ajuns la intersecţia cu strada Mihail Sebastian, nu a respectat culoarea semaforului electric şi a produs un accident de circulaţie, intrând în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar, soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

După producerea accidentului, învinuitul Dumitru Cismaru a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool în aerul expirat, după care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge, în urma cărora s-a stabilit că, la ora 20.20, învinuitul avea o alcoolemie de 1,90 gr. %0 (proba I), iar la ora 21.20, de 1,70 gr. %0 (proba II).

Spynews
Bogdan, tânărul care a murit după ce a intrat cu maşina într-o cisternă încărcată cu benzină era poliţist. În trecut, ar mai fi încercat să își pună capăt zilelor
Bzi.ro
Cristi Borcea vrea al zecelea copil? „Trebuie să ne ocupăm!”
Fanatik.ro
Locul din România unde poți cumpăra o casă cu aproape 1.000 de lei. Puțini români știu de el, deși prețurile de aici sunt foarte mici
Capital.ro
Obligatoriu în orice bloc din România. Asociațiile de proprietari nu pot încălca noua lege
Playtech.ro
Te SPERII! Cum arăta Valentina Pelinel la 20 de ani. ȘOC TOTAL pentru Cristi Borcea
DailyBusiness
Românii care primesc pensii mai mari cu 50% înainte de recalculare. Decizia care îi avantajează
Adevarul
Premieră pe piața medicală din România. Tehnologie unică în lume de înlocuire totală a danturii în doar cinci zile
Spynews
Poliţist din Cluj-Napoca, reţinut după ce ar fi primit 12.000 de euro mită. A fost pus să distrugă un proces verbal
Spynews
Anunț ANM de ultim moment! Cod portocaliu de furtuni severe în multe zone din țară! Care sunt județele vizate 
Evz.ro
România se lichefiază vineri. Începe haosul termic
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Mititelu, scandal monstru cu Becali! A luat decizia să nu mai vorbească niciodată: de la ce s-au certat milionarii
wowbiz.ro
Bogdan a murit carbonizat după ce mașina pe care o conducea s-a izbit puternic de o cisternă plină cu benzină! Familia îl căuta neîncetat, fără să știe ce se întâmplase, de fapt, cu el: „Să fii bine acolo sus”
Cancan.ro
Ce a făcut Daniela Crudu după ce a devenit mămică pentru a doua oară. A intrat în revizie, iar noi am prins-o în flagrant”
Playsport.ro
Era una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din România, dar a renunțat la TOT! INCREDIBIL: cu cine se iubește astăzi!
kanald.ro
Oana Lis a adus un alt bărbat în casa în care locuiește alături de Viorel Lis. Cine este și care este motivul pentru care a venit
Capital.ro
Reguli la buletin. Obligatoriu pentru românii care nu locuiesc la adresa declarată
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
stirilekanald.ro
Tinerii stropiți cu acid, urmăriți! Băiatul a povestit totul: Am găsit...
substantial.ro
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, Anunțul Crucial: Congres PNL pentru Alegerea Candidatului la Prezidențiale până la Sfârșitul lui Iulie
MediaFlux
AJUTOARE de stat pentru PENSIONARI: ALIMENTE și HAINE. Guvernul a aprobat
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'