Procurorul general: S-au cerut expertize în cazul substanţelor de la Hexi Pharma

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, marți, că procurorii au cerut expertize privind substanțele furnizate de Hexi Pharma, ce vor fi efectuate la un institut românesc.

17 mai 2016, 06:52
Procurorul general: S-au cerut expertize în cazul substanţelor de la Hexi Pharma

Se efectuează aceste examinări care sunt importante pentru completarea urmăririi penale. De altfel, în cauză s-a administrat un volum considerabil de acte de urmărire penală care vor clarifica situația de fapt„, a spus Augustin Lazăr, la sediul CSM, potrivit Agerpres.

El a precizat că atunci când ancheta va fi încheiată se va putea evalua cât de devreme sau cât de târziu a fost demarată. „Deocamdată ancheta este în curs și ea se efectuează într-un ritm foarte alert„, a punctat Lazăr.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti urmeaza sa ia in discutie, marti, cererea companiei Hexi Pharma, suspectata ca a diluat dezinfectantii livrati spitalelor, privind intrarea in insolventa. Luni, Judecatoria Sectorului 5 a decis ca firma nu are voie sa se dizolve, sa isi instraineze activele, sa produca si sa vanda biocide pe o perioada pe doua luni, pana in 14 iulie, dupa ce magistratii au admis o cerere depusa in acest sens de procurorii Parchetului General.

CITEŞTE ŞI: Călin Popescu Tăriceanu: În spatele Hexi Pharma s-ar putea afla un serviciu secret