QMagazine: Mircea Negulescu a denunţat-o pe Laura Kovesi la Parchetul General. Procurorul Negulescu neagă UPDATE

Procurorul Mircea Negulescu a depus la Parchetul General un denunţ împotriva şefei DNA, Laura Kovesi, scrie publicaţia QMagazine. Procurorul intervine şi neagă.

RomaniaTV.net
23 mai 2018, 06:30
QMagazine: Mircea Negulescu a denunţat-o pe Laura Kovesi la Parchetul General. Procurorul Negulescu neagă UPDATE

UPDATE Procurorul Mircea Negulescu neagă că ar fi denunţat-o pe Laura Kovesi şi că are calitate de martor protejat.

”Referitor la știrea conform careia as fi martor sub acoperire intr un dosar deschis împotriva doamnei Kovesi, mentionez ca aceasta știre este falsa in totalitate, rolul acesteia fiind de a dezinforma și de a alimenta un curent de opinie negativ la adresa reprezentanților actuali și fosti DNA. Aceasta știre induce in eroare in mod intenționat, încercând sa creeze aparente de tipul celor speculate deja și sa creeze ipoteze de cercetare penală absolut imaginare, lipsite de orice baza reala și autentica realității la care face referire. Accentuez faptul ca nu cunosc si nu detin informatii compromitatoare la adresa vreunei persoane din conducerea DNA”, a transmis Mircea Negulescu, citat de stiripesurse.ro.

________________

QMagazine citează surse din Parchetul General, care afirmă că procurorul Mircea Negulescu, cercetat într-un dosar, a devenit martor sub acoperire și a scris un denunţ de 50 de pagini împotriva şefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

În denunţ, Negulescu a dat detalii despre intervențiile pe care Laura Kovesi le-ar fi făcut în dosarele instrumentate de acesta.

La sfârşitul lunii aprilie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Curţii Supreme redeschiderea unei cauze în care este vizat procurorul suspendat Mircea Negulescu. Pe 9 mai, Curtea Supremă a decis că „în temeiul art.335 alin.4 Cod de procedură penală, confirmă redeschiderea urmăririi penale dispuse prin ordonanţa nr. 81/II-2/2018 din data de 16.04.2018 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei”.