PROGNOZA METEO. Vremea schimbă foaia. De luni va ploua în aproape toată ţara

PROGNOZA METEO. Luni, instabilitatea atmosferică va fi în creştere în cea mai mare parte a ţării. In vest şi in nord-vest, înnorările vor fi accentuate. În restul teritoriului, fenomenele specifice instabilităţii atmosferice îşi vor face apariţia local, îndeosebi seara şi noaptea. Marţi, vremea se menţine în general instabilă, cu innorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice în zonele montane, local în sud, in centru şi in nord-esti şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Miercuri, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor.

21 aug. 2016, 14:18
PROGNOZA METEO. Vremea schimbă foaia. De luni va ploua în aproape toată ţara

PROGNOZA METEO. LUNI, instabilitatea atmosferică va fi în creştere în cea mai mare parte a ţării. In vest şi in nord-vest, înnorările vor fi accentuate şi pe arii extinse averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, iar temperaturile vor scădea semnificativ faţă de intervalul anterior. În restul teritoriului, fenomenele specifice instabilităţii atmosferice îşi vor face apariţia local, îndeosebi seara şi noaptea, vremea menţinându-se călduroasă, izolat caniculară şi cu disconfort termic în sud-est. Ploile vor avea şi caracter torenţial, vor fi însoţite şi de vijelii şi căderi de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Temperaturile maxime vor avea valori de la 20 de grade în dealurile vestice şi până în jurul a 35 de grade în Bărăgan, sudul Moldovei şi  vestul Dobrogei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. LUNI, vremea se va mentine călduroasă şi cu disconfort termic după-amiaza, cerul va fi variabil la senin, iar maximă termică va fi in jur ge  34 de grade. Spre seară şi în cursul nopţii se innoreaza si vor fi averse, posibil moderate cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

PROGNOZA METEO. MARŢI, vremea se menţine în general instabilă, cu innorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice în zonele montane, local în sud, in centru şi in nord-esti şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi punctiform 35…40 l/mp şi pe spaţii mici va cădea grindină. Vântul va avea intensificări locale în Moldova şi Dobrogea, dar și în timpul averselor, când trecător pot lua aspect de vijelie. Valorile termice diurne vor creşte uşor în vest şi nord-vest, dar vor scădea în celelalte regiuni se vor încadra în limite normale pentru această perioadă. Maxime se vor situa între 23 de grade in estul Transilvaniei şi 33 de grade in Dobrogea.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. MARŢI, vremea va fi, în general, instabilă. Peste zi, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, posibil moderate cantitativ, descărcări electrice. Temperatura maximă, în scădere faţă de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

PROGNOZA METEO. MIERCURI, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. În sud-vest, in sud si în zonele montane vor mai fi înnorări temporar accentuate şi local averse și descărcări electrice, mai ales  după-amiaza și seara. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi doar izolat. Vântul va sufla cu intensificări temporare in est, la munte, dar și în extremitatea de nord-vest. Temperaturile maxime vor continua să crească ușor în jumătatea de vest și se vor încadra între 25 de grade in estul Transilvaniei, poate si in Bucovina, si 32 de grade in sudul si in sud-estul Munteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. MIERCURI, cerul va fi temporar noros si vor mai fi condiții de averse și descărcări electrice. Vântul va fi în general moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade.