PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea de CRĂCIUN

PROGNOZA METEO. Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor. Vor fi precipitaţii slabe, pe parcursul zilei, izolat sub formă de burniţă sau fulguială, iar seara şi noaptea, local predominant sub formă de ninsoare în regiunile vestice, nordice şi centrale, dar şi în zona montană.

23 dec. 2016, 14:26
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea de CRĂCIUN

PROGNOYA METEO LA NOAPTE. În zonele montane şi submontane cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări doar pe creste. În restul teritoriului vor fi înnorări, local ceaţă şi izolat fulguieli sau burniţă ce poate determina formarea de polei, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor situa între -14 și -2 grade, mai ridicate în Moldova şi pe litoral, spre -1…0 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va avea unele înnorări şi vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 24.12.2016 ORA 08 – 25.12.2016 ORA 08

Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor. Vor fi precipitaţii slabe, pe parcursul zilei, izolat sub formă de burniţă sau fulguială, iar seara şi noaptea, local predominant sub formă de ninsoare în regiunile vestice, nordice şi centrale, dar şi în zona montană. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales în a doua parte a intervalului, la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 și 7 grade, iar cele minime între -11 și 0 grade. Mai ales dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -7…-5 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 25.12.2016 ORA 08 – 26.12.2016 ORA 08

În vestul, nordul și centrul țării, cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitații, mai ales sub formă de ninsoare în Transilvania, Maramureş și la munte și mixte în Crișana, Banat și jumătatea de nord a Moldovei. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și precipitații slabe, îndeosebi sub formă de ploaie, vor fi doar pe arii restrânse. Izolat se va forma polei. Vântul va avea intensificări îndeosebi la munte, cu viteze mai mari pe creste. Din punct de vedere termic, vremea se va încălzi astfel încât, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 7 grade, iar cele minime între -5 și 1 grad. Pe spaţii mici, mai ales dimineaţa, va fi ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -3 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 26.12.2016 ORA 08 – 27.12.2016 ORA 08

În jumătatea de nord a teritoriului cerul va fi înnorat și local se vor semnala precipitații slabe, ziua sub formă de ploaie și trecător
lapoviță, ce în primele ore izolat vor putea favoriza depuneri de polei, iar noaptea mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în
special în zonele montane. În restul țării, înnorările vor fi temporare și mai ales în a doua parte a intervalului cu precădere în sud-est, pe spații restrânse va fi ceață. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi pe creste şi izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 11 grade, iar cele minime, cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice acestei perioade din an vor fi cuprinse între -2 și 4 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi temporar noros, în a doua parte a intervalului va fi ceață, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 27.10.12.2016 ORA 08 – 28.12.2016 ORA 08

Pe parcursul zilei, înnorări și precipitații slabe mai ales sub formă de ninsoare se vor semnala local în zona montană, pe arii restrânse în regiunile nord-vestice și centrale va fi ploaie şi lapoviţă, iar în cele estice va ploua. Noaptea, nebulozitatea accentuată și aria precipitațiilor mai ales sub formă de ninsoare va fi în extindere cuprinzând treptat în special nord-vestul, centrul și nordul țării precum și zonele montane și submontane, unde cu totul izolat vor fi condiții de polei. Vântul se va intensifica în toate zonele, viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra la munte, în sud-vest și nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, iar cele minime între -5 și 3 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, iar vântul se va intensifica treptat începând cu orele prânzului. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 28.12.2016 ORA 08 – 31.12.2016 ORA 08

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice acestei perioade din an, iar probabilitatea de apariție a
precipitațiilor va fi ridicată la începutul intervalului.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de mediile multianuale, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în primele zile ale intervalului.