PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEO: Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică şi în următoarele zile. Sunt aşteptate averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua si aspect de vijelie si grindină. Spre sfârşitul săptămânii vremea se va ameliora.

26 iul. 2017, 17:07
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

PRPGNOZA METEO LA NOAPTE: Instabilitatea atmosferică se va accentua în Muntenia, Moldova si în zona Carpatilor Orientali si Meridionali, unde vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua si aspect de vijelie si grindină. În aceste zone, în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi punctiform 50…60 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala si în Dobrogea, dar pe arii mai restrânse, iar în celelalte regiuni, cerul va deveni treptat variabil si numai izolat, îndeosebi la începutul noptii vor mai fi posibile ploi de scurtă durată. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile Carpatilor Orientali si 22…23 de grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Instabilitatea atmosferică va fi accentuată si vor fi averse ce pot avea si caracter torential, însotite de descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade.

PROGNOZA METEO JOI. În jumătatea estică a tării vremea se va mentine în general instabilă si va deveni răcoroasă. În cursul zilei în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, precum si în zona Carpatilor Orientali si Meridionali, iar îndeosebi spre seară si noaptea în Dobrogea, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua si aspect de vijelie si grindină. În aceste zone, în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi punctiform 40…50 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, când pe arii restrânse, îndeosebi în zonele de deal si de munte, vor fi ploi de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 31 de grade în sudul Olteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Vremea se va mentine instabilă si va deveni răcoroasă. Cerul va avea înnorări mai accentuate în prima parte a intervalului când vor fi averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor si se va încălzi usor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse si posibil descărcări electrice, cu precădere în cursul zilei, local în zona de munte si pe arii mai restrânse în nordul, centrul, estul si sud-estul teritoriului. Vântul va prezenta intensificări la munte, iar în prima parte a intervalului, temporar si în restul tării. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în depresiunile intramontane si 32 de grade în sudul Olteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Vremea va deveni în general frumoasă si se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei, când vor fi conditii pentru ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va continua să se încălzească, astfel încât în regiunile sud-vestice si sudice va deveni călduroasă, cu totul izolat caniculară în orele amiezii în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări si ploi slabe de scurtă durată, posibil însotite de descărcări electrice, după-amiaza, izolat, în special în zona de munte. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări temporare la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 si 35 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade.

TENDINTA

DUMINICA – Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a tării, izolat caniculară în orele amiezii în sud-vestul teritoriului, iar disconfortul termic va fi în crestere. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 si 35 de grade. (25…26 de grade in nordul si sudul litoralului si 36…37 de grade, izolat in sudul Banatului si sud-vestul Olteniei)

LUNI, MARTI si MIERCURI – Vremea va fi călduroasă în aproape toată tara, local caniculară în orele amiezii, în special în vestul, sud-vestul si centrul tării, iar disconfortul termic va fi ridicat. Vor fi conditii pentru averse si descărcări electrice, în orele amiezilor, cu o probabilitate mai mare la munte.

Citeşte şi COD GALBEN de furtuni în jumătate de ţară. Ploi torenţiale şi la Bucureşti