PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării, însă începând de duminică meteorologii anunţă că temperaturile vor scădea în toate regiunile.

RomaniaTV.net
30 mart. 2018, 14:20
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor, mai persistente în jumătatea de vest a țării. Va ploua în general slab în Crișana și în Maramureș, local în Banat și vestul Transilvaniei și pe arii restrânse în Oltenia. În est și în sud-est local va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană și temporar și în regiunile vestice. Temperaturile minime se vor încadra între -2…0 în depresiunile Carpaților Orientali și 12…13 grade în Dealurile Banatului.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 4…6 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării (cu excepția litoralului), dar în vest, nord-vest și centru va fi vântoasă și va deveni în general instabilă începând din a doua parte a zilei. Astfel , în banat, Crişana, Maramureş şi cea mai mare parte a Transilvaniei, în special în Carpaţii Meridionali , la peste 1500 de metri altitudine, rafalele vor depăşi 80…100 KM/H. Până în orele după-amiezii, cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi locale, în general slabe, în regiunile vestice. Începând din a doua parte a zilei, în jumătatea de vest a teritoriului, ploile vor fi în extindere şi în intesificare, astfel că, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 15…25 L/MP şi local 30…40 L/MP. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice și vor fi condiții de grindină. Spre sfârșitul intervalului, în Carpații Occidentali și în vestul Meridionalilor, la altitudini mari ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. În estul și în sud-estul
țării, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate, de 50…55 km/h, mai ales în a doua parte a nopții când vor fi posibile și averse pe spații restrânse în vestul și centrul Munteniei și în nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 25 de grade, mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra între 10 și 14 grade; minimele termice vor fi cuprinse între 3 și 12 grade. La începutul zilei, pe litoral ceața va persista.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va deveni deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii martie, cu o maximă termică de 22…23 de grade și o minimă de 7…9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în partea a doua a nopții, când vor fi posibile averse slabe de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în cursul nopții.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Temperaturile vor scădea în toată ţara, mai accidentuat  în vest, nord-vest şi centru,  unde vor fi valori chiar și cu 10…12 grade mai mici decât în ziua anterioară. Va fi o vreme vântoasă în majoritatea zonelor, intensificările vor avea viteze în general de 45…55 KM/H, în vestul, nord-vestul,  şu centrul teritoriului rafalele vor atinge 65…75 KM/H, iar în extremitatea de est-sud est temporar  60 KM/H. Cerul va avea înnorări și vor fi ploi în toate regiunile, pe arii mai extinse în cele intracarpatice. Vor fi mai ales averse, se vor semnala descărcări electrice și vor fi condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local, în special în nord-vest, 15…20 l/mp. În zona montană ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și, mai ales seara și la începutul nopții, se va depune strat nou de zăpadă, în special în Carpații Orientali.Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 7 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va răci față de ziua precedentă, iar valorile termice vor fi apropiate de cele specifice începutului lunii aprilie. Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade. Cerul va avea înnorări temporare, îndeosebi pe parcursul zilei, când vor fi averse, posibil și
descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu rafale de până la 50…55 km/h.

PROGNOZA METEO LUNI .Vremea va fi vântoasă pe parcursul zilei în toate regiunile.Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei când se vor semnala ploi slabe de scurtă durată local în regiunile intracarpatice și izolat în restul teritoriului. La munte, precipitațiile vor fi mixte în zona mai joasă, iar pe creste vor predomina ninsorile. Ziua vor fi intensificări ale vântului în toate regiunile, viteze mai mari urmând a se înregistra în special în nord-vest, nord, centru și sud, în timp ce pe creste va sufla tare, apoi noaptea va diminua notabil în intensitate. Temperaturile, normale pentru această dată din an vor fi caracterizate de valori maxime cuprinse între 9 și 18 grade și minime în general între -2 și 6 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață și de brumă.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, însă probabilitatea de apariție a ploilor slabe va fi redusă. Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului, apoi va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă va fi de 15… 16 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în nord-vest și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 21 de grade, iar cele minime între 2 și 10 grade, mai scăzute în
depresiunile din estul Transilvaniei unde se mențin condiții de apariție a brumei. În a doua parte a intervalului, în zonele joase de relief vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI.Vremea va fi frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață.

TENDINŢA PENTRU 04.04.2018 ORA 09 – 07.04.2018 ORA 09

Procesul de încălzire a vremii va continua și se va intensifica, urmând astfel a se înregistra valori termice mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere din a doua zi a intervalului la început în regiunile vestice și centrale, apoi în cele nordice.

BUCUREŞTI
Procesul de încălzire a vremii va continua și se va intensifica, urmând astfel a se înregistra valori de temperatură mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.

Citeşte şi VREMEA DE FLORII. Plouă, se răceşte şi bate vântul puternic. ANM: Veştile nu sunt îmbucurătoare