PROGNOZA METEO de Crăciun şi Revelion. Directorul ANM: Mai rece decât în mod obişnuit, temperaturi sub pragul de îngheţ

Directorul Administrației Naționale a Meteorologiei, Elena Mateescu, a vorbit despre cum va fi vremea în perioada Crăciunului şi de Revelion.

18 dec. 2017, 08:50
PROGNOZA METEO de Crăciun şi Revelion. Directorul ANM: Mai rece decât în mod obişnuit, temperaturi sub pragul de îngheţ

Va ninge moderat cantitativ. Până la ora 18.00, este o atenționare de ninsoare. Temperatura va fi una mai coborâtă decât înregistrează stațiile meteorologice. Regimul de temperaturi scade, ne apropiem de ceea ce ar fi normal. Cel mult minime de -9, până la 0 grade. Dacă la acest moment ar fi normal să avem -9 grade, de marți vom avea -10 grade. În Muntenia, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei, vor fi valorile cele mai coborâte de temeraturi. Probabilitatea de a avea precipitații mixte în ajunul sărbătorilor de iarnă în București este una în creștere. Pentru că avem în continuare cer mai mult noros, nu avem temperaturi atât de scăzute. De abia de marți vor fi în scădere. Precipitații nesemnificative, dar regimul de temperaturi este în scădere„, a precizat Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

În prima zi de Crăciun, 25 decembrie, ne aşteaptă temperaturi scăzute.

 „Mai rece decât în mod obișnuit. Ne așteptăm la valori de cel mult 2-3 grade. În zona litoralului, chiar mai coborâte și apropiate de norme în partea de vest a țării. Va fi frig, dar e o zi de iarnă aproape de normal„, a mai precizat directorul ANM.

Directorul ANM a vorbit și despre prognoza vremii pentru perioada Revelionului.

Tot rece pare a fi. Modelele de acum indică temperaturi sub pragul de îngheț. Putem întregistra valori la București -7, -8 grade. Pentru zona de munte este bine, pentru că aici se va putea schia. Precipitațiile vor fi nesemnificative sau chiar absente„, a spus aceasta.

Citeşte şi PROGNOZA METEO IANUARIE-FEBRUARIE: Unde va fi o iarnă blândă şi lipsită de zăpadă