PROGNOZA METEO la sfârşit de săptămână. Cum va fi vremea în ţară şi în Bucureşti

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, deşi valorile termice vor fi în creştere uşoară, vremea va fi rece pentru această dată, geroasă în centrul şi în sudul ţării, mai ales în timpul dimineţii. Duminică, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât în zilele precedente, devenind apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a ţării. Luni, valorile termice, în special cele diurne, se vor situa în jurul mediilor multianuale.

20 ian. 2017, 15:05
PROGNOZA METEO la sfârşit de săptămână. Cum va fi vremea în ţară şi în Bucureşti

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, deşi valorile termice vor fi în creştere uşoară, vremea va fi rece pentru această dată, geroasă în centrul şi în sudul ţării, mai ales în timpul dimineţii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -8 şi 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 şi 0 grade, mai scăzute în Transilvania, sudul Olteniei şi al Munteniei. Cerul va fi temporar noros, iar în zonele joase local va fi ceaţă, care poate persista îndeosebi în sudul şi sud-estul teritoriului. Izolat vor fi posibile fulguieli, mai ales în nord-est şi la munte. Vântul va sufla slab până la moderat.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă, vremea se va menţine rece, geroasă în special în orele dimineţii. Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa şi noaptea va fi ceață ce poate persista. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi în jurul a -5 grade, iar cea minimă de -10 grade, mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO. Duminică, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât în zilele precedente, devenind apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a ţării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -4 și 4 grade, iar cele minime între -11 și -2 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, dar şi ușor mai ridicate pe litoral. În regiunile extracarpatice va fi nebulozitate joasă, asociată trecător cu fulguieli, iar în restul ţării cerul va fi variabil. În zonele joase, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă, care poate fi local persistentă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminică, valorile termice vor fi mai ridicate decât în zilele precedente și apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi mai mult noros, iar trecător vor fi condiții de fulguială. Temperatura maximă va fi de 0…1 grad, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -6 grade. Se va semnala ceaţă mai ales în timpul dimineţii.

PROGNOZA METEO. Luni, valorile termice, în special cele diurne, se vor situa în jurul mediilor multianuale. În regiunile extracarpatice va fi nebulozitate joasă în cea mai mare parte a intervalului, posibil fulguieli și local ceață ce poate fi persistentă. În restul țării, cerul va fi variabil la senin, iar pe arii restrânse în zonele joase va fi ceață, în special dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și în sudul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime între -13 și 1 grad, mai scăzute în estul Transilvaniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Luni, cerul va fi temporar noros, iar dimineața și noaptea va fi ceață. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar minima va fi de -10…-8 grade. Vântul va sufla slab.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică cod galben de vreme deosebit de rece, valabilă în intervalul 19 ianuarie, ora 12.00 – 21 ianuarie, ora 10.00.