PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o SĂPTĂMÂNĂ DE FOC

Prognoza meteo anunţă o săptămână caniculară în cea mai mare parte a ţării, cu câteva reprize scurte de furtuni de vară. Cuvântul de ordine rămâne însă canicula.

24 iun. 2017, 13:28
PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o SĂPTĂMÂNĂ DE FOC

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în extremitatea vest-sud-vestică unde vor fi posibile descărcări electrice și izolat averse. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile minime se vor încadra între 8…9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21…22 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral.

BUCUREŞTI Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

DUMINICA

ÎN ŢARĂ Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară după-amiază în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și local în Muntenia, regiuni în care indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26…28 de grade pe litoral și 37 de grade în sudul Olteniei. Cerul va fi variabil la senin în prima parte a zilei, dar va avea înnorări temporar accentuate după-amiaza și noaptea în vestul și nord-vestul teritoriului, unde local vor fi averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină și de cantități de apă mai însemnate.

Temperaturile minime se vor situa între 9…10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22…23 de grade în Dealurile de Vest.

BUCUREŞTI Vremea va fi călduroasă, iar la amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

LUNI

ÎN ŢARĂ În regiunile din sudul și estul țării, vremea va fi călduroasă, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar în Oltenia și Muntenia va fi caniculă. În nordul și centrul teritoriului și în toate zonele de deal și de munte vor fi înnorări temporar accentuate, local averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor fi izolat mai însemnate, cu precădere la munte. În celelalte zone, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici, mai ales seara și la începutul nopții.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 grade pe litoral si in Maramures și 37 de grade in sudul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade.

BUCUREŞTI Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară după-amiaza, când disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

MARTI

ÎN ŢARĂ În sud-vestul, centrul și nord-estul țării și în zonele de deal și de munte, vremea va fi în general instabilă, vor fi înnorări temporar accentuate, local averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua aspect de vijelie. Vor fi condiții de grindină.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Deși valorile termice vor marca o scădere ușoară față de ziua precedentă în cea mai mare parte a țării, vremea se va menține călduroasă în orele amiezii în vestul, sudul și sud-estul țării și izolat în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 33 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade.

BUCUREŞTI Deși valorile termice vor marca o scădere ușoară față de ziua precedentă, vremea va fi în continuare călduroasă în orele amiezii. Temporar cerul va avea înnorări și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ Vremea va fi în general instabilă. Mai ales după-amiaza vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele de deal și de munte și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Izolat, cantităţile de apă mai pot fi însemnate şi vor fi condiții de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 33 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade.

BUCUREŞTI Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza când vor fi posibile ploi de scurtă, descărcări electrice și intensificări trecătoare ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

DE JOI PANA SAMBATA
Vremea va fi călduroasă, caniculară în orele amiezilor în zonele de câmpie și de podiș. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului în regiunile vestice, nordice și centrale.