PROGNOZA METEO pe trei zile. Meteorologii anunţă temperaturi scăzute şi ploi

Meteorologii anunţă o scădere a temperaturilor faţă de zilele trecute. Cerul va fi noros, iar ploile vor cuprinde treptat toată ţara. În Bucureşti, deşi temperaturile mai scad faţă de zilele precedente vremea se va menţine caldă pentru această perioadă din an.

08 mart. 2016, 12:54
PROGNOZA METEO pe trei zile. Meteorologii anunţă temperaturi scăzute şi ploi

MIERCURI. Cerul va fi noros, exceptând în prima parte a zilei vestul şi nord-vestul ţării unde va fi variabil. Aria ploilor se extinde, acestea vor fi mai frecvente în sud, în centru şi în est. In Oltenia şi in vestul Munteniei se vor cumula local peste 15, 20 l/mp.

Pe crestele Carpaţilor Meridionali precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla cu intensificări locale, temporare în sudul şi sud-estul ţării. Valorile de temperatură vor fi mai ridicate decât cele obişnuite în prima decadă a lunii martiecu maxime de la 8 gr in estul Transilvanieie poate si in Bucovina şi 17 grade in sudul Munteniei.

BUCUREŞTI. Deşi temperaturile mai scad fata de zilele precedente vremea se va menţine caldă pentru această perioadă din an. Cu maxime de 13, 14 grade. Cerul va fi noros şi temporar va ploua. Iar vantul va avea ceva rabufniri.

JOI. Vremea va fi în general închisă, cu cer acoperit de nori si ploi pe arii extinse în Banat, Oltenia şi vestul Munteniei unde se vor cumula peste 15, 20 l/mp, iar în celelalte regiuni vor fi ploi locale, în general slabe. La munte, în special în Carpaţii Meridionali, la peste 1700 m altitudine precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla cu intensificări locale, temporare în sud-est şi în zona montană înaltă. Valorile termice din cursul zilei vor fi în scădere în regiunile sudice, unde vor deveni mai apropiate de mediile climatologice şi se vor menţine peste cele normale în restul ţării.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade in estul Transilvanieieşi 16 grade, de acesta data cel mai cald va fi in nordul Crisanei si in Maramures.

BUCUREŞTI. Cerul va fi noros, va ploua, iar vântul va sufla destul de alerti, condiţii în care temperatura maximă nu va mai depăşi 9 grade.

VINERI. Cerul ramane mai mult noros temporar va ploua, pe arii extinse în vestul, sud-vestul şi centrul țării, precum şi în zona de munte, unde izolat vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate şi local, dar slab cantitativ, în restul regiunilor.

La munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperatura aerului va continua să scadă uşor în majoritatea regiunilor, astfel că valorile diurne se vor încadra în cea mai mare parte a teritoriului în limitele normale ale perioadei. Maximele se vor situa intre 5.. 6 grade, izolat in Moldova si cel mult 15 grade in Maramures. Vântul va sufla cu intensificări în zona Carpaţilor Orientali.

BUCUREŞTI. Valorile termice diurne vor fi uşor mai scăzute decât mediile multianuale specifice acestei perioade, cu maxime de 7..8 grade. Cerul va fi noros şi, mai ales în prima parte a intervalului, temporar va ploua slab cantitativ iar vantul va sufla moderat..

TENDINTA SAMBATA. Temperaturile vor fi general în limitele normale ale perioadei, cam intre 6 si 13 grade, pe un fond de cer noros si precipitaţii slabe cantitativ, local în zona montană, pe arii restrânse în centru, nord şi nord-est şi izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la munte vor fi mixte.

DE DUMINICA PANA MIERCURI temperaturile scad treptat, in special in regiunile estice si sudice unde asteptam o vreme mai rece decat normal in aceasta perioada. Precipitatiile revin, indeosebi în a doua parte a intervalului, local şi temporar în majoritatea regiunilor.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Temperaturi anormale, ploi şi vânt puternic în primele zile de primăvară