PROGNOZA METEO pe trei zile: Nu vă uitaţi umbrelele acasă

PROGNOZA METEO. Vremea în răcire anunţată în ultimele zile începe să se simtă pentru puţin timp, scăderea mercurului din termometre fiind însoţită de ploi şi chiar lapoviţă, la munte.

26 mart. 2014, 15:52
PROGNOZA METEO pe trei zile: Nu vă uitaţi umbrelele acasă

PROGNOZA METEO. Joi, presiunea atmosferică e în scădere, semn al schimbării vremii ce se va produce mai ales în timpul noapţii. Până atunci cerul va fi temporar noros şi doar pe arii restrânse aşteptăm averse slabe. La munte, la altitudini mai mari izolat mai cad precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul suflă ceva mai tare în Oltenia, local în Banat şi în Muntenia şi la munte. Temperaturile maxime caracterizează în general o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit, meteorologii anunţă de la 12 grade pe litoral şi în nordul Moldovei până în sudul extrem şi al Munteniei, poate şi în vestul ţării.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, norii stau adunaţi pe cer câteva ore, dar încă nu aduc ploi. Vântul îşi face simţită prezenţa fără să deranjeze, iar temperaturile după-amiezii sunt destul de plăcute, în jur de 17 grade prognozează meteorologii.

PROGNOZA METEO. Vineri, cerul va fi încărcat de nori şi va ploua pe arii extinse şi doar în nord-vest plouă izolat. Vor predomina aversele, posibil însoţite de fulgere şi tunete, iar în sud şi în sud-vest, precum şi la munte cantităţile de apă depăşesc 20 l/mp. Pe crestele mai înalte vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, vântul suflă mai tare tot la munte dar intensificări vor fi şi în regiunile sudice. În vest sunt condiţii de ceaţă, iar maximele termice se vor situa în general între 9 grade în estul Transilvaniei şi 18 grade în Maramureş şi în nordul Crişanei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri va fi o vreme închisă. Nu uitaţi umbrelele acasă pentru că cerul e încărcat de nori, plouă o bună parte a zilei, iar vântul e destul de alert. Temperaturile scad cu câteva grade faţă de ziua precedentă, nu trebuie să ne aşteptăm la mai mult de 12 grade după-amiaza.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea se ameliorează. Cerul va deveni variabil şi doar în prima parte a zilei şi pe arii restrânse mai sunt înnorări şi ploi slabe în sud-vest. În zonele joase din vest e foarte probabil ca ziua să înceapă cu ceaţă. Vântul va sufla mai turbulent în regiunile extracarpatice, iar maximele se vor situa în general între 8 grade în nordul Moldovei şi în zona litoralului şi 18 grade în Banat.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă, norii se răresc spre amiază, iar soarele care se arată printre nori reuşeşte să aducă mercurul din termometre până la maxime în jur de 14 grade, o idee mai puţin decât media climatologice a acestei date.

PROGNOZA METEO. Ultima zi a săptămânii începe cu frig destul de pătrunzător în Moldova, unde mercurul coboară în termometre până sub pragul de îngheţ, dar şi în estul Transilvaniei, unde vor fi şi minime în jur de minus 7 grade. Peste zi vremea e frumoasă şi se încălzeşte. În vest, maximele termice vor fi chiar uşor mai mari decât mediile climatologice, dar pentru întreaga ţară valorile după-amiezii se vor situa între 9 şi 19 grade. La începutul săptămânii viitoare temperaturile mai cresc în sud şi în vest, dar local şi temporar va ploua slab.